Amsterdam, Amsterdam Centrum, Nederland

Asperge-gekte bij Envy Amsterdam – 12 april t/m 21 mei

11/04/2018
Barts Boekje - envy 2

Het aspergeseizoen has arrived! Het heeft even geduurd maar, holla, de om te smullen rakkers van wit-goud zijn bijgekomen van de barre kou en het moment is eindelijk weer hier: het aspergeseizoen is geopend. Goed nieuws.

Dat vinden ze bij Envy in Amsterdam ook. Want terwijl de website die aftelde naar de asperge-gekte – speciaal voor de echte asperge diehards onder ons – steeds de datum veranderde, konden de mensen van Envy, en dan vooral Chef Floris van Straalen, niet wachten tot de kick-off van het seizoen. Maar ze hebben keurig gewacht hoor, de luitjes van Envy.

Barts Boekje - envy 1Tot nu dus, tot de officiële startdatum van het aspergeseizoen. In de tussentijd stelden ze een volledig 8 gangen-asperge-mens samen.  Jep, van amuse tot dessert. Kleine greep uit het menu? Denk steak tartaar met groene asperges en rucola-creme en asperges met macadam en witte chocolade. Nom.

Spannend? Vinden wij. Laten we eerlijk wezen; asperges met chocolade eten wij ook niet iedere dag – zeg gerust nog nooit. Kan overigens niet mis gaan dankzij chef Floris – wij mogen Floris zeggen – met een CV waar restaurants als Oud Sluis, Pure C en Restaurant Vinkeles van The Dylan op prijken. Alle vertrouwen dus.

O, en mocht je acht gangen nou wel heel enthousiast vinden… No problemo: alle gerechten zijn ook a la carte of als een 4- of 6- gangenmenu te bestellen. Voor iedereen wat wils. Plus: wat zijn asperges zonder een glas goede wijn? Juist. Bij Envy begrijpen ze dat maar al te goed en dus kan je kiezen uit wijnen van de Goude Ton. Voor, zoals ze het zelf zo mooi zeggen, een extra wit goud randje. We like.

Wat? Waar? Wanneer? Asperge-gekte bij Envy Amsterdam duurt van 12 april tot en met 21 mei. Wil je nou de échte full experience? Reserveer dan op tijd een chefs table. Aanrader.

Prinsengracht 381, Amsterdam

x Juliette

Ook leuk