Amsterdam, Amsterdam Zuid, Amsterdamse Nieuwe, Terras

Bijna open: Bar Alt Amsterdam (zuid)

23/02/2018
Barts-Boekje- bar alt amsterdam

Of we alsjeblieft even ‘iedere associatie tussen bier en eten’ willen vergeten? Dat is het verzoek van het nieuwe Bar Alt, bijna (maar echt bijnabijnabijna) open in Amsterdam, van de mensen (onze favoriete foodie-mensen) achter Jacobsz en Two Chefs Brewing (handjes op elkaar) én de chef die bij restaurant Mos* (again: oe en aah) kookte, chef Thomas Kooijman.

Hebben we je aandacht? Want dat zou wel moeten.

Barts-Boekje- bar alt

We hebben namelijk zomaar het idee dat Bar Alt Amsterdam je eerst volgende stop gaat worden voor ‘lekker eten op hoger niveau’ (ook hun eigen woorden), mits je een puike bier-spijs combinatie kunt waarderen, of de betere natuurwijn. Ook naast de spijs, uiteraard.

Bar Alt dus, een naam die komt van Altbier of kortweg Alt, een bier van bovengisting dat oorspronkelijk uit Duitsland komt maar tegenwoordig meer aan de Engelse pale ale doet denken. Of een amberkleurig Belgisch nat. Kortom: de meer bijzondere bieren. Dat is dan ook waar Bar Alt Amsterdam voor staat: een showcase van de laatste ontwikkelingen in de ‘European Beer Belt’ en gastronomie van over de hele wereld. Een behoorlijk ambitieus streven, maar we denken dat ze het kunnen.

Uiteraard staat er een vast aanbod van Two Chefs Brewing op het menu, maar het duo achter Two Chefs Brewing – en nu dus ook achter Bar Alt – ging ook op zoek naar vers bier van internationale samenwerkingen. Wereldwijd. Dat resulteerde in een – let op – 20-koppige tapwand met funky smaken, limited brouwsels, keuzebieren en barrel aged specials. Holla.

En dan moeten we het nog over het eten hebben. Maar dat gaan we eerst zelf proeven van het (bijna) dagelijks wisselende menu met zo’n 10 a 12 gerechten. Stay tuned.

(Oja! Er komt een flink terras voor zomerse dagen en ook met de auto sta je er zo)

Bar Alt AmsterdamStadionplein 103 1076 CK Amsterdam, bar-alt.com

Ook leuk