Frankrijk, Weekendtip

(Frankrijk met) Weekendesk

12/09/2017
Barts-Boekje - parijs

Ken je dat? Dat je uren en uren en avonden aan avonden het internet aan het afstruinen bent naar een lekker logeeradresje? Omdat je – gewoon – even weg wil. Niet al te veel gevraagd, toch? Dat zou je denken… Maar poeh, wat een gedoe. Zoveel gedoe zelfs dat ik niet één, niet twee maar toch zéker een stuk of tien mensen op kan noemen, in mijn eigen omgeving, die er dan maar de brui aan geven en weer gaan naar wat ze al kennen. Of erger nog: helemaal niet meer gaan. De horror.

De oplossing is er hoor, beste mensen, naast deze eigen website natuurlijk (o! dat is een mooi ezelsbruggetje: er is een nieuwe Barts Boekje site in de maak! En wat voor één… Tsjonge jonge, boy o boy, man o man, er staat je wat te wachten hoor. Dat dat niet over één nacht ijs gaat, mag duidelijk zijn, maar de meiden van het geweldige (en nieuwe: hun een site is ook nog in de maak) Purple Linings gaan er wat te geks van maken. Wacht maar…), nóg een bovenste beste tip: Weekendesk is de naam en Weekendesk.nl heeft niet alleen een heel handig systeem (wie wat waar wanneer enzo, maar je kunt alleen het ‘wanneer’ OF het ‘waar’ OF het ‘met hoeveel’ invullen, reuze handig) maar tipt ook nog of je ergens met honden terecht kunt, of het een romantisch adres betreft en dat het er juist heel erg kindvriendelijk is. Kijk. Dat is handig.

Barts-Boekje-zuidfrankrijk

Al is het beste zogenoemde Unique Selling Point van de site dat de mensen van Weekendesk bovenop die logeeradressen nog allerlei acties bij en rond de logeeradressen uitzochten die je – mag je zelf weten – eventueel voor een prikkie bij kunt boeken. Bijvoorbeeld een rondvaarttour bij je hotel in Parijs. Een wijnproeverij bij je romantische overnachting ergens in the middle of nowhere van Frankrijk. Een massage net voor je je Antwerpse nest in duikt. Van dattum. En dat is heerlijk kunnen we je vertellen.

(foto’s hierboven zijn gemaakt bij Indie Beach, een van de allerleukste adressen van Zuid Frankrijk.
Lees hier meer over: Indie Beach/ Zuid Frankrijk)

Barts-Boekje-hotel font mourier 1

Testen we namelijk helemaal zelf. Uiteraard. We zijn de beroerdste niet. Onze wens? Zuid-Frankrijk, of ergens onderweg daar naar toe. Lots of keuzes, zelfs last minute (!! Maar echt! Dat was misschien nog een keer ook wel het allerbeste van de site) en dat we onze mopshond Willem mee wilden nemen, konden we gewoon invoeren. Na lang wikken en wegen (want ja, ook hier moet er gewikt en gewogen worden), besloten we toch door te knallen, direct door naar het door ons geliefde Ramatuelle (hoewel er heel veel heerlijke adressen onderweg waren – fijn). Cote ‘d Azur dus, want dat doen we tegenwoordig bijna ieder jaar aangezien je hier op elk strand met je hond meer dan welkom bent. Dat terzijde.

Barts-Boekje-Hotel Font Mourier

Het hotel van schrijven was een van de meest comfortabele (en vriendelijkste) waar we de afgelopen jaren incheckten: Hôtel Font Mourier, een hotel in een soort afgesloten ‘compound’ op nog geen 20 minuten rijden vanaf het strand. Door een poort moest je om er te komen, waarna nog een hele (prachtige) woonwijk volgde voordat je bij het hotel aankwam. Luxe, en dan waren we nog niet eens binnen. Wel eenmaal binnen bleek Hotel Font Mourier een klein privé-oord te zijn waar het personeel (in gezellige gestreepte T-shirts) zijn uiterste best doet om je het ultieme alleen op de wereld gevoel te geven. De huisjes houden het dorpsgevoel vast (eigen opgang, helemaal gezellig) en vanuit je kamer een pracht van een uitzicht met in de verte de zee. Verder een heerlijk zwembad en een ontbijt waar we nu nog van dromen, inclusief de man des huizes aan je tafel. We gokken dat dit de vader van de uitbaatster is, ofzo, een gezellige oudere man die iedereen die om een praatje verlegen zit met liefde te woord staat. over de meest uiteenlopende zaken en gewoon in het razendsnelle Frans, of je daar nou een snars van begrijpt of niet.

Hotel Font Mourier, dus, om te onthouden in Zuid-Frankrijk, maar eigen kun je overal heen met Weekendesk. Kijkt u maar: Weekendesk

Ook leuk