Amsterdam, Amsterdam Centrum, Nederland

Nieuw: Arket Amsterdam

12/03/2018
barts boekje - arket

De nieuwe en jongste telg van de Zweedse H&M club in Amsterdam is up and running! In het o zo chique gebouw aan het Koningsplein (naast de Albert Heijn, hartje Amsterdam) waar voorheen boekhandel Scheltema heel wat jaren – dertig!! – zat. En nu is het dus de beurt aan Arket om deze best wel grote schoenen te vullen.

Van de H&M club, we zeiden het al, waar naast H&M ook COS, Monki, &Other Stories en Weekday vallen. En als je eerlijk bent, dan valt niet te ontkennen dat het imago van H&M lately best wel wat barsten vertoonde… Maar Arket is anders. Heus. Héél anders.

barts boekje - arket 1bij Arket Amsterdam namelijk grote ruimtes, rekken die niet overvol hangen met kleding maar alles lekker rustig en gesorteerd op kleur. De kleding is basic, klassiek bijna. Duurzame ook, en van een goede kwaliteit voor een fijne prijs. Net als bij  &Other Stories zijn ook de verzorgingsproducten an Arket aan en in de winkel hangt precies die fraaie, onmiskenbare Scandinavische, minimalistische sfeer. Yum. Kortom: eindelijk weer een keten waar het niet too much is en je relaxed kan winkelen zonder overprikkeld de deur uit te lopen. Like!

O, en dat moment dat je online iets hebt gevonden wat je toch even wilt passen in de winkel maar wat je dan nooit meer terug vindt? Neeeeee, niet bij Arket. Want ze werken met een cijfersysteem waardoor al je favo spullen binnen no time terug zijn te vinden. Dubbel like!

Zin in een koffie, broodje of salade tussen de hard core maar o-zo ontspannen winkelsessie door? Neem, hup, de trap naar beneden en schuif aan bij de koffie slash food counter op de begane grond. Zo makkelijk is het. Om daarna nog een uitgebreide ronde te maken langs alle keukengerei, accessoires en verzorgingsproducten.

Ja, wij hebben er een nieuwe favoriet bij! Arket Amsterdam.

x Juliette

Ook leuk