Amsterdam, Amsterdam Centrum, Nederland

Nieuw: Motel One Amsterdam Waterlooplein

12/03/2018
barts boekje - motel 1

Horen we over een ‘motel‘, dan zijn we niet meteen mega-billenschuddend-enthousiast. Herkenbaar, toch? Want een motel, dat is toch een goedkoop hotel langs een snelweg, voornamelijk in Amerika? Ja. En nee. Want vergis je niet: de Duitse keten Motel One is misschien dan wel óóóóóit – way back in het jaar 2000 – gestart op deze manier, maar groeide de afgelopen jaren uit tot een heuse designhotelketen met 61 vestigingen door heel Europa. Kijk, dat klinkt al beter.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Surprise: Amsterdam heeft er sinds november een tweede Motel 1 vestiging bij. Hartje – hártje – centrum zit deze tweede, splinternieuwe Motel One aanwinst, om de hoek van het Waterlooplein. En dat is een donders goeie spot voor de niet-Amsterdammers onder ons om een nachtje te vertoeven. Struinen over de ‘vlooienmarkt’, lunchen bij de Plantage, borrelen bij Hanneke’s Boom en ’s avonds eten bij het nieuwe restaurant (en echt hele hele hele hele goede restaurant) Entrepot, allemaal om de hoek (goed om te vermelden: bij Motel One Waterlooplein alleen kan ontbijten, dus buiten de deur it is – geen straf).

Wat dit hotel net die sparkle geeft? Piet Hein Eek! Onze top-designer van eigen bodem heeft zijn hand gelegd aan deze Amsterdamse nieuwe, dat vinden wij dan weer leuk. Nu had Piet – we mogen vast Piet zeggen – een drukke agenda, maar in het hotel konden ze ons wat inside information geven. Blijkt dat Piet zijn inspiratie heeft gekregen uit de Amsterdamse omgeving en duurzaamheid in deze Motel One vestiging centraal heeft gezet: krukjes met hergebruikt leer, bedden met hoofdborden gemaakt van suikerriet en ga zo maar door.

Barts Boekje - Motel 1 Amsterdam

De kamers van Motel One hebben een lekker prijsje, die áltijd vast staat. Dat betekent altijd dezelfde prijs – ja, ook tijdens Koningsdag en de Gay Pride -. Zin in een niet al te dure overnachting midden in Amsterdam? Motel One Waterlooplein is je plek.

x Juliette

Ook leuk