Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 11-12-2014
  • Amsterdam, Weekendtip

Kerstmarkten, Amsterdam (zaterdag 13 december 2014)

Barts Boekje - Sissy Boy Christmas Markt Amsterdam

Knallende kastanjes, knapperende vuurkorven, handenwarmende glühwein (want echt lekker vind niemand het volgens mij), volop te snaaien van het winterseizoen en hebberigmakend winterwaar: Amsterdam staat er bol van in de weekenden voor kerst. HOERA! Om te beginnen: zaterdag 13 december.

Alle Amsterdamse quinoameisjes verzamelen! Want daar issie weer, de Sissy Boy Brocantemarkt, de Kersteditie. Dat klinkt misschien wat sceptisch maar geef toe, je weet precies wie ik bedoel. En wie houdt er niet van! Als het antwoord 'ik' is - niet gaan. Maar kun je dat prima handelen: hop, naar de Amsterdamse Duif, de iconische kerk die dit jaar als locatie dient, pal tegenover Nel op het Amstelveld waar voorgaande jaren de markt gehouden werd. Toen nog klein en misschien wat truttig maar sinds de bemoeienissen van o.a. PUP, een fantastisch goed gelukt creatief agentschap met eigen magazine, is het niveau gestegen en begint de markt (ook de zomereditie) zachtjesaan een begrip te worden. Op zaterdag 13 december in Amsterdam en op zondag de 14e doen ze een en ander nog eens over in Laren. Sissy Boy

Ook eigenlijk te missen de 13e is de Jan Eef Loves Kerst van het Mercatormarkt-initiatief in West aan het Mercatorplein (waar binnenkort Frits gaat huizen). Glühwein, vuurkorven en buurtbewoners, wel zo gezellig.

Eveneens zaterdag de 13e: De Pekmarkt Kersteditie in Amsterdam Noord, net over het pontje. Minder hip(ster), wel (juist, het is maar hoe je het bekijkt) heel erg leuk.