Amsterdam, Amsterdam Noord, Amsterdamse Nieuwe, Nederland

SWEETS Hotel – Buiksloterdraaibrug in Amsterdam Noord

11/04/2018
Barts Boekje - sweets1

Beloofd is beloofd. Zoals eerder gezegd zouden we nog terugkomen op de iconische brugwachtershuisjes in Amsterdam. Mocht je dit bril-jan-te concept even hebben gemist, een kleine recap: onder de noemer SWEETS hotel kun je na zeven jaar éindelijk slapen in de brugwachtershuisjes in Amsterdam. Nogmaals: briljant.

Van de elf huisjes die tot nu toe zijn verbouwd en ingericht tot mini suites hebben wij een nachtje vertoeft in huisje nummer 103 op de Buiksloterdraaibrug. Om maar gelijk met de deur in huis vallen (nouja, ‘gelijk’, na een regel of 4 met de deur in huis vallen): we zijn mega-enthousiast. Zo, is dat er uit.

Het brugwachtershuisje op de Buiksloterdraaibrug is van vloer tot plafond opgetrokken uit houten en witte items, en zit vol met van die super-functionele-ruimtebesparende-handige-trucjes zoals een badkamerwastafelpluskeukentje in één (want groot zijn de huisjes niet) en kleine boefjes die onder het hoofdeinde van het bed vandaan komen. Lekker vernuftig, houden we van.

Barts Boekje - sweets hotelLaten we het ten tweede (of zijn we al bij drie? Wat zou het) vooral ook even over de plek hebben. Want díe plek. Je bevind je in een idyllisch dorpje – stiekem gewoon Amsterdam Noord – naast van die nog veel idyllischere oude huizen, pál aan het water met een waanzinnig grote privé tuin – tip: vergeet je picknickkleed niet. Let the staycation begin… 

In het huisje vind je een klein koelkastje, een koffiezetapparaat, shampoo een draadloze box voor je eigen muziek, twee badjassen, spelletjes en meer van dat soort goeie dingen die je gewoonweg nodig hebt tijdens een nachtje weg. Vinden we ook een pluspunt lieve mensen van SWEETS

Processed with VSCO with a6 preset

Het laat zich raden dat die tuin het vooral met mooi weer goed doet, maar mocht het weer nou toch even tegen zitten en is het brugwachtershuisje eventjes iets te klein, dan is er in de buurt genoeg te doen. Kleine greep: je kunt gaan eten bij Hangar, Hotel de Goudfazant, Stork, of onze huidige favoriet Coba of je kunt gaan borrelen bij bijvoorbeeld Garage Noord, De Ruimte of Café de Ceuvel. Ben je dit hele rijtje eenmaal ter plekke alweer vergeten? Geen paniek: er staat een tablet in de kamer waar je alle tips en things to do op terug vindt. Weer zo slim van de mensen van SWEETS.

Enfin, in volle overtuiging dus: het slapen aan het water in een iconisch huisje heeft de allergrootste leukheidsfactor. Zo’n bucketlistdingetje.

Let op: denk niet dat je buiten (remember de picknick in de giga-tuin) uitgebreid kunt ontbijten en om vijf voor 11 nog even iets in je huisje scoren: om 11 uur is het uitcheckmoment en vanaf 10 voor 11 werkt je scansleutel niet meer. We learned the hard way – nou niet echt hard was het niet want binnen drie minuten hadden ze, de luitje van SWEETS again, het al weer opgelost. Handjes op elkaar. Nogmaals. Maar nu stoppen we.

Buiksloterdijk 263, Amsterdam

x Juliette

Ook leuk