Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 January 2019
  • 23-12-2015
  • Kaas & wijn, Utrecht

Vleck, Utrecht (en Amsterdam)

Vleck, Utrecht (en Amsterdam)

Woensdagavond = de hort op willen voor een hap en een drank, want bijna weekend. Al halen we die hap net zo gemakkelijk in huis, want nog geen weekend. Al is het alleen een stuk kaas, oke, en wijn. Omdat dat zo lekker de week breekt. En dus: de beste woensdag-kaas-wijn-tips, iedere week, uit en thuis, graag gedaan.

Zo net voor de Kerst gaan we niet de hort op, maar halen we de kaas en wijn in huis, waar een comfortabele bank, een dekentje en misschien zelfs een open haard op ons wachten. Kaas in Utrecht komt bij voorkeur van Kazerij Stalenhoef, maar waar halen we de wijn?

Aan de rand van het Griftpark, naast Gastmaal Café, vind je wijnwinkel Vleck. Een wijnwinkel die wijnen uit Frankrijk naar Nederland brengt. Alle wijnen zijn natuurlijk, wat eigenlijk gewoon betekent dat er zo min mogelijk aan wordt toegevoegd. (Betekent dit dat we wijn gezond mogen noemen? Vast.) De wijnen zijn net even lekkerder dan die flessen die je in Ap ziet staan en het hoeft niet veel te kosten. Flessen gaan al vanaf € 6,-, dus je kunt prima een voorraadje inslaan. Zoals ze bij Vleck zeggen: "Bij ons vindt je geen wijnen waar je met z'n viertjes na een uur nog niet een fles van op hebt. Niets met mate, maar met grote, gezonde, slokken." We couldn't agree more. Je vindt Vleck trouwens ook in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark. Vleck