Barts Groene Hoekje, Little Escape, Nederland

Zwier Vinkeveen

17/03/2018
Zwier Vinkeveen 5

Van sommige plekken ben je instantly fan. En blijven vervolgens heel het jaar in je hoofd zitten. Zwier in Vinkeveen is zo’n plek. Gelukkig komt de lente er weer aan en kunnen we weer langer en vaker naar buiten. En zelfs in de buitenlucht slapen. Hoezee! Op naar Zwier dus.

Zwier staandWaarom werden we nu zo’n fan van Zwier? Een kort opsomminkje. Op een kwartier rijden van Amsterdam en Utrecht zit je midden in de natuur. Lig je voor je tent in het gras, plons je een meter verder in het water of dobber je wat rond in een kano. De familie die Zwier runt ontvangen je knus en relaxed. Als een warme deken. En de bell tenten en faciliteiten komen zo uit – we schreven het vorig jaar ook al – VT Wonen. Daar wordt onze innerlijke luxepoes blij van. Fijn vinden we ook dat je zelf eten mee kunt nemen en gebruik maken van de keuken – in een kas! – van Zwier. Of – aanrader – lunch, een snackmandje of avondeten bestellen. Dan word je met lokale, seizoensgebonden en het liefst biologische producten heerlijk verwend. Het net zo fijne ontbijt staat bij een boeking sowieso voor je klaar. En – last but not least – de medekampeerders zijn fijne mensen. Wellicht hadden we gewoon geluk hoor. Dat kan. Maar we geloven er ook wel in dat zo’n heerlijke, rustige, natuurrijke plek gelijkgestemden aantrekt.

Na de opstart in 2017 met 10 bell tenten voorzien van comfortabele boxsprings met lekkere fluffy dekens, zijn er komend jaar 18 van deze heerlijke tenten. Mocht een tent niet echt je ding zijn – al zijn deze glamping tenten something else – Zwier heeft ook een hutje op een eilandje te huur. Inclusief eigen sloep zodat je van het eiland kunt komen en rondjes kunt toeren over de Vinkeveense Plassen. En – voor het échte uitpakken – een overnachting op een oud, omgebouwd schip. Waar de schipper je naar een fijne plek vaart om jou en je lover of gezin achter te laten en jullie de nacht kunnen doorbrengen onder de Vinkeveense sterren. Dat klinkt als een heerlijk, romantisch en een onvergetelijk avontuur, niet?

Zwier Vinkeveen 2

De agenda van Zwier is er één om in de gaten te houden. Specials waar je 24 uur in je eentje op het eiland – zonder je eigen telefoon! – kunt opladen. Die escape slash uitdaging staat bij ons nog op de wishlist. Maar ook heeft Zwier yoga retreats, plantaardige kookworkshops en er komt vast meer. Ze trappen het seizoen af met een “ontsnap de Koningsdag drukte” weekend. Met Koningsontbijt en Koningsmaal én alle rust van de plassen. Vinden we leuk.

Tot snel Zwier!

Zwier Vinkeveen 3

X,
Nina

 

Ook leuk