Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
15 February 2019
  • 17-06-2017
  • Amsterdam, Barts Groene Hoekje

Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

Zwier, de vrijhaven van de stad Amsterdam

We schreven er in april al enthousiast over en toen werd het juni en mochten we eindelijk komen zwieren. Volgers van Barts Groene Insta werden al lekker gemaakt met de fijne plaatjes van zonsondergangen gezien vanuit de tent. En we kregen meerdere inboxjes van mensen die vroegen of het een aanrader was. Een duidelijke ja dus!

zwier2

Zwier is 8 minuten rijden als je Ring Amsterdam verlaten hebt en ondanks deze korte afstand beland je in een compleet andere wereld. Idyllische landweggetjes, tuffende bootjes en nieuwsgierige eendjes. Op het net geopende terrein van Zwier vind je comfortabel ingerichte bell-tenten gelegen aan het water. De inrichting van de tenten en de gemeenschappelijke ruimtes als de keuken en douches komen zo uit VT Wonen. Een boxspring en warme dekens om onder te slapen, een regendouche om je te wassen en desgewenste heerlijk (vega) eten om te bestellen lijken meer te passen bij een luxeverblijf dan een weekendje kamperen. Anti kampeerders proof dus. Maar toch is het kampeergevoel er zeker. De knusheid van de lieve familie die Zwier zijn gestart, de vriendelijke sfeer onder de bezoekers en het tot na zonsondergang op een kleedje voor je tent picknicken geven je het heerlijke gevoel van een weekendje buiten zijn.

zwier

We zullen het verder niet te lang maken, want we vinden zelf gaan ervaren een veel beter advies. Maar vinden het vermelden van de 24-uur-zonder midweken wel de moeite waard. Je kunt bij Zwier een dag zonder mensen, praten, mobiele telefoons of wat voor andere afleidingen dan ook boeken. Jouw 24 uur op een onbewoond eiland. Letterlijk, want je wordt door de schipper afgezet op een eilandje met een hutje waar je 24 uur alleen kunt doorbrengen. Voor eten en een opgemaakt bed is gezorgd. Ver weg van alles en iedereen heb je een dag tijd voor jezelf, je rust en je gedachten. De midweek in juni is al volgeboekt, maar voor de geplande midweek in september zijn nog plekken open. Dus grab it while you can! Zwier, de vrijhaven van de stad