2 oktober 2018, door Milou Verbeke

10 x tips voor lunch, ontbijt en diner in New York

2 oktober 2018, door Milou Verbeke

10 x tips voor lunch, ontbijt en diner in New York

New York, de stad waar iedere maand tientallen hippe places to be bij komen. Voila, dé New York tips du moment, van ons, voor jou in elkaar gedraaid. (En vergeet trouwens niet je favorieten op te slaan in je eigen Boekje door op het hartje te klikken).

The Smith (NoMad)

The Smith (NoMad)

The Smith heeft vier locaties in New York, waarvan één middenin de wijk NoMad. Een grote, open ruimte wat in het weekend uiteraard bómvol zit. Het is het wachten op een plekje waard want je vindt hier alleen maar lekkers op de kaart. En er loopt bijna meer personeel rond dan dat er mensen aan het eten zijn, dus lang wachten op je eten hoef je dan gelukkig weer niet.

Spiegel (East Village)

Spiegel (East Village)

Als je hier binnenstapt denk je even dat je in het clubhuis van een groep motorfanaten terecht bent gekomen – niets is minder waar. Het is misschien wat rustig binnen, maar laat dat je niet afschrikken. Het ontbijt bij Spiegel is erg goed (wafels, scrambled eggs mét frietjes in de ochtend – wat wil je nog meer), en het personeel is vriendelijk, gezellig en behulpzaam.

Fools gold (Lower East Side)

Fools gold (Lower East Side)

Don’t let the name fool you. Een wat donkere kroeg, waar je snel langs zou lopen als je niet nét nog even een tweede keer naar binnen kijkt. Maar hier wachten 30 soorten ambachtelijke tapbieren op je, gezellig publiek en -best verrassend- fijne tapashappen. Zeker even naar binnen lopen dus!

The Park (Chelsea)

The Park (Chelsea)

Eten in een binnentuin met Mediterraanse invloeden; een hele mooie plek waar je bijna vergeet te eten omdat je alleen maar foto’s aan het maken bent. De bediening is uiterst aardig en het eten goed. Als we één minpuntje zouden moeten noemen dan is het de wat arrogante gastvrouw. Maar ja, dat hoort dan wel weer helemaal bij New York. 

Top of the Standard (Meatpacking District)

Top of the Standard (Meatpacking District)

Een bekende, maar o zo fijne plek met waanzinnig uitzicht; Top of The Standard. Met live jazz music, geweldig uitzicht over de stad en cocktails waan je je even in een andere wereld. Trek wel even je mooiste kledij uit de kast; in je spijkerbroek en op je gympen kom je hier helaas niet binnen.

The Standard Biergarten (Meatpacking District)

The Standard Biergarten (Meatpacking District)

Geen zin in al dat sjieke gedoe, maar liever Deutsche liederen en pullen bier? Duik dan de Biergarten van de Standard in, verscholen onder de High Line. Koop vooraf muntjes en haal (halve)liters bier, worsten & pretzels. En ping-pong tot je erbij neervalt.
Ook leuk; tussen 22 september en 7 oktober kan je hier meedoen aan de Münchner -maar dan op z’n New Yorks- Oktoberfest gekte.

One Girl Cookies (Dumbo, Brooklyn)

One Girl Cookies (Dumbo, Brooklyn)

Ook voor de koekjes, maar zéker voor de verschillende soorten cake moet je hierheen. Klein, gezellig, lekkere koffie (betaalbaar!) en lief personeel. Je kan hier ook ontbijten of met je laptop voor het raam gaan zitten werken.

Madison Square Eats (Worth Square)

Madison Square Eats (Worth Square)

Twee keer per jaar (mei/juni en september/oktober) vindt deze gezellige food market plaats. Verschillende restaurants uit de stad verplaatsen voor een paar weken een deel van hun toko naar Worth Square (hart van het historische Flatiron District). Naast toeristen vind je hier ook veel locals die in de lunchpauze hier even neerploffen. Het is klein en er zijn daarom ook niet al te veel zitplaatsen; ga (door de weeks) langs voor een late lunch of een borrel, dan ben je verzekerd van een plekje.

Rosarito Fish Shack (Williamsburg, Brooklyn)

Rosarito Fish Shack (Williamsburg, Brooklyn)

Geen toeters en bellen, gewoon een hele fijne plek waar je visgerechten op z’n Mexicaans kunt eten. Het restaurant zit op een hoek en met mooi weer kan je urenlang buiten vertoeven met een Rosarito Margarita in de hand. Rollend naar huis!

&Pizza (NoMad)

&Pizza (NoMad)

Van álle pizzeria’s uit New York, moet dit toch wel de beste zijn. Te vinden in NoMad en Astor Place, waar ze o.a. samenwerken met lokale kunstenaars (zoals voor het maken van deze foto, nog veel meer op hun Instagram hier) en muzikanten om zo de uniekheid van de buurt te laten zien. Terwijl je van links naar recht meeloopt langs de balie, wordt je pizza ter plekke bereidt. Kies de ingrediënten die je wilt, toppings en de saus. Vijf minuutjes in de oven en voilà; verser kan het bijna niet.