8 februari 2018, door Barts Boekje

5 x nieuw in Haarlem

8 februari 2018, door Barts Boekje

5 x nieuw in Haarlem

Mochten we niet in Amsterdam rondlummelen, dan is Haarlem een van onze favoriete oorden voor een drank en een hap. Onder de rook van de hoofdstad, op een steenworp van het strand en altijd in voor een goede borrel. Plus: never a dull moment. 5 x nieuw in Haarlem, om z.s.m. zelf uit te gaan proberen:

27751562_148700605758576_3185285320032873198_nFrenchie Haarlem

De jongste van Haarlem met op het moment van posten een paar dagen op de teller, is Frenchie Haarlem, een modern grand café hartje stad. Vinden we fijn aangezien je er daar nooit genoeg van kunt hebben. En dan lijkt Frenchie ook nog eens alles goed te doen - zelfs de social media kanalen van de splinternieuwe zaak zijn on fleek!

Heen gaan we naar Frenchie om de obvious grand café anno 2018 reasons: een rete-knap lokaal (fluwelen stoelen in de mooiste tinten blauwe en roze - just saying) waar je de hele dag door terecht kunt voor goed, maar no fuss stijl eten en drinken, van het ontbijt tot het diner en de cocktails (of in ons geval meestal toch liever bier en wijn) die daarna komen. Behalve op maandag, dan zijn ze dicht, altijd goed om te weten.

Grand café dus, we zeiden het al, met een bar van golfplaten (we like!) en een menukaart met een beetje van de Franse, de Aziatische en de Latijns-Amerikaanse slag (nogmaals: we f-ing like). O, en de locatie is ook top - supercentraal, vlakbij het Zuiderhofje en de Jopenkerk. Tot heel erg snel, leuke Frenchie.

Gedempte Oude Gracht 46

Barts-Boekje- de zeeuw

De Zeeuw
Oke, oke, oke... We moeten zelf nog (uitgebreid) gaan proeven (er kwam een baby tussendoor) maar vrienden op wiens mening we ernstig kunnen varen, zijn al helemaal hartstikke om en roemen het nieuwe restaurant de Zeeuw, van chef Jeroen de Zeeuw, de jongste parel van Haarlem. En daar sluiten we ons bij voorbaat bij aan. Op naar De Zeeuw, voor al het andere. Lees meer: De Zeeuw

Nassaustraat 15 ZW

New York Deli
Wie deze site een beetje in de smiezen heeft gehouden, weet dat we in Haarlem maar al te graag aan mogen schuiven bij The Louisiana. We blijven het zeggen. En nu komen de luitjes achter die zaak met wederom een op Amerika georiënteerde zaak. Al wordt het soon to be (heel soon, waarschijnlijk zijn ze stiekem al aan het proefdraaien zelfs) New York Deli (duh) all over New York i.p.v. het zuiden van de States. Het échte New York wel te verstaan. Rauwe Brooklyn stijl. In de stijl van het (hier eveneens ernstig gewaardeerde) Katz Deli in New York. Pastrami dus. Vooral Pastrami. The good way.

Wagenweg 3

Meer Haarlem? Voila: Barts Boekje x Haarlem Update

Barts-Boekje-Home Stock 2

Home Stock
Omdat je huis ook wat wil. En nergens worden we blijer op het moment dan bij het gigantische en inspirerende Home Stock dat verhuisde in thuisstad Haarlem. Lees meer: Home Stock

Drossestraat 16

Konomi
In een smal straatje zit een smal restaurant waar het goed, heel goed, tafelen van de Japanse tafel is.

Paarlaarsteeg 7