48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 09-02-2018
  • Amsterdam, Valentijn

5 x Valentijnsdag 2018: part II

5 x Valentijnsdag 2018: part II

Van het voltallige team achter Barts Boekje hoeft Valentijn niet zo nodig. Té commercieel en we verlangen nostalgisch terug naar die tijd dat de bloemist aan de deur stond met een semi mooi bosje - meestal de verkeerde kleur bloemen, maar ach dat zag je door de vingers - met een enkele letter als afzender. Moesten we om lachen dat we collectief een beetje anti waren. Blijkt nu - dank Mooiwatbloemendoen.nl - dat het voor een groot deel van de Nederlanders niet echt hoeft. Zo'n 63% slaat het over en 44% houdt er niet van of haat het zelfs. Wel vinden we de creativiteit van de ondernemers rondom Valentijnsdag leuk. Één lijstje met Valentijns-creativiteit bleek niet genoeg. Na 9 x Valentijnsdag 2018 hier dan Valentijnsdag 2018 part deux!

Paradiso

Paradiso
Je zou elkaar maar 21 jaar geleden in Paradiso hebben ontmoet, elkaar niet meer hebben losgelaten, samen twee – inmiddels al grote - kids hebben gekregen en deze mooie liefde kunnen beklinken op die plek waar je vele nachten samen hebt staan dansen. Dat is toch een heerlijk rock-‘n-roll liefdesverhaal, niet? Toch wel een van de beruchtste clubs/concertvenue’s van Amsterdam bestaat dit jaar 50 jaar. Om deze lange liefde te vieren, tovert Paradiso zich op 14 februari voor één keer om tot trouwlocatie. Elf stellen – die met hun mooie verhaal uit honderden aanmeldingen gekozen werden - geven elkaar die dag het ja-woord. Na 22.30 gaan de deuren open voor iedereen die de liefde mee wil vieren tijdens 50 Happy Together. Swingen op The DiscTwins of Joost van Bellen, voor één nacht trouwen in de Vegas Wedding Chapel – het lijkt ons té grappig om je date mee naartoe te sleuren na je Valentijns etentje – en op een van de trouwceremonies geïnspireerde Bollywood disco in de kelder. Feesten zullen we, op Paradiso en de liefde! En dat alle koppels elkaar nog happily ever after mogen liefhebben natuurlijk. (Jullie in het bijzonder E&S!)

Edel

Lokaal Edel
Bij Edel gooien ze je op 14 februari de mond vol met het Valentijnsverrassingsmenu. Sinds chef Jonathan Karpathios – de man die van eerlijk, echt eten houdt en veel groente - aan het roer staat, is Lokaal Edel in de ban van shared dining. Wat wil zeggen dat je kleine gerechtjes kunt bestellen die je mag – mag ja, niet moet – delen met je buddy’s. Voor Valentijn kun je deze gedeelde gerechtjes in 3 gangen op tafel laten verschijnen volgens chef’s advies. Je betaalt €37,50 p.p. voor een tafel vol gerechtjes, een aperitief en amuse.

Waldorf

Waldorf Astoria
Diamonds are forever. Net als jullie liefde natuurlijk. In het heel kort: als je tussen 10 en 18 januari lekker chique in het Waldorf komt high tea’en, blijft logeren of gaat dineren dan zou je zomaar een van de twee gasten kunnen zijn die een diamant in het glas pink bubbles gaat vinden. Meer hierover lees je hier.

De Pizzabakkers
Het zou zo leuk zijn als je gaat uit eten op 14 februari en er niet al iets verwacht wordt. Bij De Pizzabakkers kun je op verzoek de pizza in hartjesvorm bestellen (zonder dat je tafelpartner het hoort natuurlijk). En die verraste blik van een onverwacht groot pizza-hart dat op tafel verschijnt is natuurlijk wel beetje cheesy maar toch ook wel grappig. Maak je vervolgens een foto van de pizza én tag je De Pizzabakkers erin, krijgen jullie nog een glas prosecco cadeau. Wat dan wel pas bij een volgend bezoek is en niet meteen op de avond. Vinden we toch een beetje flauw.

Lloyd

Lloyd Hotel
Bij het Lloyd Hotel gaan ze in de week voorafgaand aan Valentijnsdag met de Love Up Dinners wat verder dan een glaasje bubbels en een bosje rozen. Van 7 tot 14 februari kun je een LoveUp menu kiezen waarbij je samen - terwijl je lekker zit te eten - door middel van oefeningen over je relatie nadenkt. Of beter gezegd, aan je relatie werkt. De gerechten komen van de chef, de oefeningen van The Relationshift en de relatie work-out moeten jullie toch echt samen doen.