48 uur best of Bart
  • 22 May 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 May 2018
  • 26-01-2018
  • Amsterdam, Valentijn

9 x Valentijnsdag 2018

9 x Valentijnsdag 2018

Daar is die dan al weer, Valentijnsdag… The day you either hate or love. Nu zijn wij geen groots fan van deze dag (zacht uitgedrukt: elke dag samen zou een feestje moeten zijn, non?) maar zijn we er des te meer voor in om weer een nieuwe gelegenheid (lees: smoes) aan te grijpen om uitgebreid ergens te dineren. Voor alle lovebirds (en in mindere mate) onder ons, zie hier, hét Valentijnslijstje van 2018:

MaMa Kelly Amsterdam
Hoe kan het ook anders: met het roze interieur - één en al liefde - en een kaart met kreeft en kip, is dit natúúrlijk de perfecte Valentijnspot. MaMa Kelly pakt deze dag net even wat meer uit dan normaal met een 4 gangen diner (no worries, als hoofd eet je gewoon de signature dishes, namelijk de MaMa Kelly kip en/of kreeft) voor een exclusief prijsje. Voor de vooraf zo’n fijne pink cocktail in je hand, aan de bar, daarna samen knus tafelen, om misschien de avond af te sluiten in de nisjes om cosy de avond even na te bespreken. Met 200 plekken zou je denken dat je niet hoeft te reserveren. Laat je echten niet verrassen; de tafels gaan razendrap bij MaMa Kelly Amsterdam.

Olympisch Stadion 35, Amsterdam

Barts-Boekje- taiko 2

Taiko Restaurant Amsterdam
Ondertussen is het (over)duidelijk dat Taiko een grote plek in ons hart heeft. Want man, man, man, wat is het er buitengewoon goed. Op Valentijnsdag kun je bij Taiko genieten van een - kunnen we nu al voorspellen - waanzinnig zeven gangen diner (extra lang genieten!). En dan hebben ze ook nog een verrassing, en dit vinden we toch weer zo leuk: om het Valentijnsdiner bij Taiko nóg geweldiger te maken, krijg je een fortune cookie met misschien wel de tekst ‘’Happy Valentine’s Day - Your room is confirmed’’. Wat dit inhoudt? Dat je een overnachting krijgt in het Conservatorium Hotel. Meteen, dezelfde avond nog. Zo kun je gewoon, zo, hup, na je 7 gangen diner naar boven rollen om in één van de hotelkamers in bed te ploffen. Vergeet je tandenborstel niet, you never know.

Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Barts-Boekje-conservatorium

Conservatorium Hotel
Letterlijk om de hoek van Taiko, onder hetzelfde dak zelfs, kun je in de Tunes Bar van het Conservatorium Hotel samen met je valentijn (of moeder, vader, vriend, vriendin, kan jou het schelen) de signature love potion punch van Hendrick’s Gin sippen. En om het nog een beetje meer classy te maken, kun je je (vooraf geschreven, wel zo handig) liefdesbrief à la minute laten uittypen op een oldskool typemachine. Romantisch, toch?

Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Barts-Boekje-MOER

Restaurant l’aMoer
Dubbel feest voor MOER: het vieren van de liefde én van de eerste verjaardag van het restaurant in het Consious Hotel aan de Overtoom (om de hoek van de achterkant van het Vondelpark, altijd leuk voor een romantische wandeling voor het eten). Omdat de groep dit zo graag met ons wil vieren, krijg je een aperitief van het huis en bestel je het chef’s menu, dan komt er nog een extra gerecht op tafel. En dat was het nog niet. Neen. Als extra kers op de taart ligt er nóg een verassing klaar, maar daar doen ze nog even geheimzinnig over bij restaurant MOER. Kleine heads up vanuit onze kant: de menukaart predikt vooral groenten, mocht je een flinke vleeseter zijn. Al vonden wij dat geen gemis. 

Amstelveenseweg 7, Amsterdam

Barts-Boekje- valentijnsdag mama makan

Mama Makan
Gevestigd in het voornamelijke Emma Kinderziekenhuis en onderdeel van het Hyatt Regency, is Mama Makan een pracht plek. Een Nederlands Grand Café alsof het in Indonesië staat. Indonesische specialiteiten it is. Met plek voor 150 man. Dat wordt samen genieten van een uitgebreide rijsttafel (want: delen!). Om na het eten door te rollen naar de bar, om te nippen aan super speciale Valentijn cocktails.

Sarphatistraat 104, Amsterdam

IENS RESERVEER

Barts Boekje - De Foodhallen

De Foodhallen transformeert in De Flirthallen
De Amsterdamse Foodhallen, wie kent 'm niet. Tijdens Valentijn wordt het toch al fijne foodfeest omgetoverd tot De Flirthallen. Das leuk! Met tot in de puntjes uitgewerkte details, van cupido’s die met gouden pijlen op je schieten, tot het eten van oesters, bubbels en samen luisteren naar zwijmel muziek. Kun je mooi samen slenteren langs je favoriete zaakjes om te eten waar je zin in hebt (want: alles onder 1 dak). Gewoon een écht lekkere en écht gezellige (in de categorie lekker rommelig) avond uit. Maar er is meer vanuit de organisatie: zo is er een cupido die een poging doet te koppelen, kunnen geliefde trouwen (??) en er is live muziek.

Al vinden we deze de leukste: alle vrijgezelle dames die het afgelopen jaar kwijlend aan de bar het telefoonnummer van (een van de) foodhal-Barmannen probeerden te raden, hebben geluk: it's time for ‘THE BARTENDER’. Vijf begeerde bartenders presenteren zich vanaf 1 februari op de Facebookpagina van de Foodhallen. Ieder van hen kiest één schone aanbidster uit de likes en comments voor een date in de Flirthallen op 14 februari. Vinden we leuk.

Bellamyplein 51, Amsterdam

Barts Boekje Duchess

THE DUCHESS
THE DUCHESS is altijd een goed idee. En dan pleiten wij voornamelijk voor de heerlijke high tea. Herstel: voor Royal Afternoon Tea. Al eerder gezegd maar hier nog een keertje: naar THE DUCHESS wil je bovenal voor de fántástische setting – maar echt. En voor het spectaculaire dessert, dat ook. In zoet zijn ze goed, daar bij THE DUCHESS vandaar: high tea. Want Valentijn. En macarons, scones en taart, en champagne.

Spuistraat 172, Amsterdam

barts-boekje-Izakaya 1

IZAKAYA
Onderdeel van het Sir Albert Hotel, in de Pijp. Zit je hier goed hoor voor Valentijnsdag. Echt, maar echt heel erg lekker Japans eten. En met een speciaal Valentijn menu kan je samen hapjes eten (shared dining) om daar wat top cocktails bij te combineren. Want uitpakken, dat kunnen ze wel bij IZAKAYA.

Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam

SUSHISAMBA
We blijven nog even in Azie voor deze Valentijn (past ook wel, vind je niet? Samen aan de sushi & co) want SUSHISAMBA doet ook mee met het feest: naast het vaste, welbekende à la carte menu, serveert de zaak hartje Amsterdam een aantal specials voor Valentijnsdag zoals Lobster Gyoza voor € 19, Toro Tartare met kaviaar a € 30, Robata sint-jakobsschelpen a € 9 per stuk (met truffelboter), Japanese a5 wagyu beef en meer.

Max Euweplein 64, Amsterdam

En voor het geval deze lijst niets passends voor je heeft, alles al vol zit of je gewoon geen genoeg van de Valentijn-eventjes kunt krijgen, zie hier: Valentijn 2018 part deux!