Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019

over barts boekje

Welkom op Barts Boekje, een digitaal ‘boekwerk’ en een up-to-date adressensite met de, in onze optiek, beste (shop)tips en adressen, van golden oldies tot kakelvers nieuws, onderverdeeld in verschillende categorieën: Barts Groene Boekje (duurzaamheid), Bartje (kids), Bart Bouwt (interieur), Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft.

'Onze optiek'? Ja. Bart is een bijnaam, al sinds kindsbeen en verzonnen door vaders. Waarom? Geen idee. Het klinkt niet eens als Maartje, mijn echte naam. Maartje dus, Maartje Diepstraten, Amsterdammer uit het Brabantse, niet-mannelijk, getrouwd met de leukste en ‘hondenmoeder’ van mopshond Willem (ook de leukste). Maar Barts Boekje 'doe' ik allang niet meer alleen! De andere meiden vind je hier onder op deze pagina.

De oorsprong van deze site ligt in stapels volgeplakte en nog voller gekrabbelde plattegronden en reisboekjes. Om zelf te onthouden wat ik niet wilde vergeten (joh), 'klopte' ik deze adressen in in een blog, voor mezelf en vrienden. Die anoniem verzamelwoede heeft een vlucht genomen en je kijkt as we speak naar het huidige en nog altijd in ontwikkeling zijnde resultaat. Want nog lang niet alles heeft zijn weg naar dit blog gevonden (#nevernotworkingonit), er wordt nog steeds volop gereisd, gezocht en gevonden en inmiddels worden er niet alleen tips voor Bart verzameld, maar produceer, en tik ik eet-, slaap- en doe-tips uit voor verschillende (media)bedrijven en titels.

Samenwerken? Kan! Een mailtje  does the trick.

Nina van Hilst

Nina van Hilst (38) is het brein en de drijvende kracht achter Barts Groene Boekje. Samen met dochtertje en vrolijke noot Tala van twee struint ze vanuit thuishaven Amsterdam stad en land af om de mooiste, fijnste, gezelligste, én meest duurzame en inspirerende merken en adressen te checken. Haar avonturen volg je via Barts Groene Boekje op instagram (en Tala komt ook regelmatig voorbij op Bartje by Barts Boekje)

Bloeme Laarman

Ha! De eerste overeenkomst: waar Maartje de bijnaam Bart heeft gekregen, is dat bij Bloeme Basje. Ook een bijnaam van haar vader en ook vanuit haar kindertijd. Overeenkomst twee: Bloeme (of Bas) is wat al te vaak de hort op. Eten, wijn, reizen, alles – je houdt het niet tegen. Voor haar studie heeft Bloeme een half jaar op Bonaire gewoond met daardoor een nog grotere liefde voor het strand en een – bij voorkeur – stressloos leven als resultaat. Het 'Mañana Mañana' - gevoel wordt keer op keer opgepakt tijdens het reizen: een lange reis naar Sri Lanka, een tour door Frankrijk, een stedentrip als het even kan. Een luxe reis, heel fijn, graag zelfs, maar ook kamperen is een grote favoriet. Op de planning? Parijs (meerdere keren per jaar het liefst), Marokko en de Filipijnen, maar er is nog zat ruimte voor meer. Waar je vanuit kan gaan bij een tip van Bloeme? Dat het bourgondisch is, eten-wijn, wijn-eten – je kent het wel. En je kan het overigens zien ook als je haar volgt op Instagram (ondanks dat lukte het toch nog om af te studeren en tegenwoordig houdt Bloeme kantoor bij de Consious Hotel groep. Nogmaals: je houdt het niet tegen...).

Maud Suzanne Göttgens

Meet Maud! Maud Suzanne Göttgens voluit. Over Maud? Nou… Maud heeft een hart vol liefde voor design, architectuur, kunst, reizen, eten, wijn en vooral voor het bourgondische (maar zéker ook het ‘tranquille’) leven met friends & family. Ze woont ’n beetje in Amsterdam en maar vooral op Ibiza met man & kids, studeerde ooit af als modestylist en ontwikkelde, na jarenlang ELLE Decoration Designevent “Inside Design” te hebben georganiseerd, een ontzettende passie voor interieur. Wat heet: Maud opende onlangs op Ibiza haar eigen boutique design B&B waarover je alles en meer leest op deze site (beter nog: boek! Voor het te laat is en het stel weer terug naar Nederland verhuist (of elders) - maar je hebt nog even hoor!)

 

Lise Steegmans

Lise combineert graag haar leven in Mexico aan de Maas - oftewel Maastricht - met het Venetië van het Noorden a.k.a. Amsterdam. Dus Lise is vaak onderweg, mét pastelkleurige koffertjes, en bezoekt wherever she goes de leukste, nieuwste tentjes. Verdwalen is een hobby, evenals wijn, festivals en koffie. Nee grapje, die laatste is een must. De grootste passie is schrijven, dat doet Lise dan ook graag als redacteur voor tijdschriften. En voor Bart’s Boekje, dûh.

Jorien Thijs

Jorien Thijs (30+) is geboren en getogen in Friesland, maar heeft de weilanden al ruim 15 jaar achter zich gelaten. Met geliefde Michiel, kleuter Hannah en dreumes Tycho woont ze in Amsterdam. En daar komt binnenkort een baby bij. Jorien werkt als online content specialist bij Ouders van Nu en in haar vrije tijd fietst ze het liefst over de grachten en ontdekt ze nieuwe plekken. Zonder kroost, maar ook zeker mét. Daarnaast blijft het reizen kriebelen: een stedentripje Barcelona, toeren door Noord-Portugal of een week naar Tokio. Stiekem droomt ze van een lange roadtrip met een camper, maar ondertussen vermaakt ze zich optimaal in onze hoofdstad. Op BBJ (hier dus) en Instagram tref je het bewijs.