3 september 2021, door Willemijn De Leeuw

Alleen maar leuks in een potje: onze favoriete verfmerken

3 september 2021, door Willemijn De Leeuw

Alleen maar leuks in een potje: onze favoriete verfmerken

As you know zijn we dol op alles wat met interieur te maken heeft. Uit die liefde is natuurlijk de rubriek Bart Bouwt geboren. Maar goed... Het is niet altijd zo makkelijk om leuke dingen voor in huis te scoren. Je moet weten waar je moet wezen zeggen we dan. Nog lastiger vinden we het om de perfecte verf voor op je muur te vinden. Maar gelukkig voor ons komt Willemijn to the rescue en zet de leukste verfmerken op een rijtje. Ready, set, go!

 

Hier vind je meteen een puike lijst geurkaarsen voor in huis. Graag gedaan.

Paint our future

Paint our future

Het is natuurlijk al een heel proces om de juiste kleur te kiezen, maar het is nog een grotere klus om te kiezen voor wat voor soort verf je nou moet gaan. En toegegeven vinden we dat nogal irritant, want er zijn al zoveel keuzes die gemaakt moeten worden als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Dan zit je er gewoon niet op te wachten dat je hier ook nog eens over moet nadenken. U snapt. Maar goed… één ding weten we wel. Als je voor een beter milieu gaat, kies je voor verf op waterbasis.

Willemijn tipt

Willemijn tipt

Nu we weten dat we in ieder geval verf op waterbasis willen, is de volgende vraag natuurlijk hoe we de juiste verf kiezen. Willemijn tipt dat je eerst goed moet kijken wat je levensstijl is. Heb je bijvoorbeeld wel of geen kinderen? Sommige afwerkingen zijn namelijk kidsproof en kun je met de gele lap lekker afnemen. Easy peasy. Maar als het niet zo hufterproof hoeft, dan kun je juist voor een mooie matte afwerking gaan – en een lekkere moody sfeer creëeren.

Tip van de sluier: kies nooit meer dan drie kleuren in de ruimte. En don’t forget dat wit ook een kleur is!

De leukste verfmerken op een rijtje

De leukste verfmerken op een rijtje

  • Little Green Een super mooie collectie verf gemaakt van natuurlijke pigmenten. Dikke pluspunten dat het ook nog eens heel goed dekt. Dubbel dikke pluspunten dat de verpakkingen gemaakt zijn gerecycled materiaal. Little Green.
  • Paint and Paper Library – Als je op zoek bent naar een lekkere matte verf dan ben je bij Paint and Paper Library aan het juiste adres. Oh en sinds afgelopen najaar hebben ze ook een duurzamere keus. je vindt hier praktische verf dat je ook nog eens gemakkelijk van de muur kunt wipen. Paint and Paper Library.
  • Farrow and Ball Hier vindt je een breed scala aan prachtige kleuren verf. Het leuke aan dit merk is dat ze de eerste waren die een op water gebaseerde verflijn hadden uitgebracht. En als kers op de taart zijn ze ook nog eens milieubewust. Farrow and Ball.
  • Carte Colori – Hier vindt je de verf waar wij hier bij Bart dol op zijn. Kalkverf. Precies. Gemaakt van natuurlijke producten, waardoor het goed ademt. Carte Colori.
  • Pure and Original – Als je graag een betonlook of tadelaktmuur wilt maken, dan is dit een super leuk merk. See for yourself! Pure and Original.
  • Fairf It’a all in a name right? Fairf is een nieuw Nederlands verfmerk dat veel plantaardige muurverven en lakken op waterbasis heeft. Lees hier meer.

 

Marokko in huis halen doe je zo.

Funky vloerkleden op de vloer vind je hier.