2 mei 2020, door Imara Milatz

Anna (die van Nina) talking: info, interieurtips en de beste adresjes

2 mei 2020, door Imara Milatz

Anna (die van Nina) talking: info, interieurtips en de beste adresjes

Ennnnn... De hoogste tijd om weer eens wat experts in te schakelen! Om de alleskenners om raad te vragen en 'gewoon' (want dat is stiekem het allerleukst) een kijkje nemen hoe de coronacation een ander af gaat. Want hé, we doen allemaal maar wat en that's ook okay. Dat moest Anna de Lanoy Meijer, de Anna van Anna+Nina (ze is nog veel meer dan alleen dat) zijn. Want Anna (min Nina, we lenen d'r heel even, excusez-mois) is er zo eentje uit het rijtje van de meest smaakvolle vrouwen die we kennen. De vrouw weet de mooiste merken te verzamelen, weet de parel tussen de duizenden lege oesters te vinden en is knetter interessant. Wacht maar, we beloven dat we zometeen ‘told you so’ kunnen zeggen.

 

Enne de volgende keer spreken we Nina, stay tuned for more Anna+Nina insider info.

Beeld via Kiet Duong

La maison

La maison

Heel toevallig weten we dat Anna beschikt over een prachtig mooi huis in onze hoofdstad, op drie koprollen afstand van de (inmiddels alweer drie) winkels. Slim. Ook slim is hoe Anna haar inspiratie meeneemt om er zo’n gigantisch mooi huis van te kunnen maken. Bladen, hotels, reizen, winkels, films en kunst. Ze houdt van stoffen, behang en vintage. Snappen we, doen we ook. Haar beste tip? Een ruimte inrichten begint voor Anna met een vintage bank of een bepaalde stof, en daar wordt vervolgens de rest omheen te bedacht. Nee nee, dus níet beginnen met een lik verf of een uitgetekend stappenplan, bekijk het eens andersom: begin juist eens bij het einde! Doe’s gek.

All the best voor het mooiste huis

All the best voor het mooiste huis

Met drie winkels in Nederland en eentje over de grens in Antwerpen, is Anna veel op beurzen te vinden. Hé, nou wat vervelend… Altijd on the look out voor moois om mee te nemen en in de winkels te presenteren, dan is het natuurlijk niet gek dat er af en toe ook het een en ander mee naar de eigen maison gaat. Heel veel online shoppen wordt er niet gedaan, maar als ze dan wel het web op duikt, doet ze het ook goed. De eerste go-to’s zijn steevast het geweldige 1st Dibs voor vintage (maar natuurlijk), merci-merci.com voor interieur en linnen, Khasto doet het altijd goed voor het meest heerlijke beddengoed, de kinderkamers bestaan grotendeels uit het moois van Smallable. En niet te vergeten, voor home accesoires anna + nina, maar of course!

Of HK Living, die doet het de laatste tijd ook goed naar Anna’s smaak, net zoals Casa Gitane (ooo ja!). Maar in the end is vintage het antwoord. Vooral de webshop van de Huiszwaluw is makkelijk ‘dat ene vinden wat ik altijd al wilde hebben’ op het gebied van vintage en design. Wordt Anna persoonlijk zoveel blijer van dan een merk met ehh, massaproductie? En daar, Anna, zijn we het met je eens! Liever een één uit duizenden, dan duizenden uit één, non? Bon!

En dan? Dan wordt er thuis een feestje van gemaakt

En dan? Dan wordt er thuis een feestje van gemaakt

De allerbeste tip om het thuis gezellig te houden? Anna noemt hem: dek altijd je bed- ehh je tafel! Van een alledaagse maal een feestelijk ritueel maken, niet moeilijk maar doet gelijk een hele hoop goeds. Belangrijk? Kaarsen, kaarsen, kaarsen en natuurlijk bloemen! Alles draait in de ogen van Anna om het benutten van het beetje extra tijd wat we krijgen. Best advise: besteed meer aandacht aan details in het huis, schik de bloemen met aandacht. Zet geen thee uit een zakje, maar een mok met verse gember. Maak een mooi hoekje van een plek waarvan je niet wist wat je ermee moest. Lijst die prent in, koop nieuwe kussens voor je bank en investeer in een mooie lamp. Nú is de tijd om van thuis de beste plek te maken. Zo simpel kan het zijn.

Hetzelfde geld voor vanuit huis werken, wat ze bij le famille A+N, allemaal doen at the moment (behalve de winkels, loop gerust naar binnen want ze zijn hartstikke open): maak er het beste van. Anna zelf doet dit bijvoorbeeld door een bezoekje te brengen aan van Van Dijk en Ko (welke ze maar al te graag tipt) en terug te komen met een nieuw bureau. Et voila, een nieuw thuiskantoor in de bibliotheek getoverd, een eigen werk plek thuis. Met drie kids in huis is thuiswerken nog lange niet ideaal te noemen, maar hey we komen ergens, het is een begin. Koptelefoons met noise cancellation op, een fijne plek met een goede stoel, leuke lamp en gaan!

Brand new Anna+Nina gems

Brand new Anna+Nina gems

Who’s with us en een beetje ‘op’ alles wat Anna, met het mega woman’s only team, uitbrengen? Wederom prachtige collecties onder heerlijke namen als Seven Seas (homecollectie) of what where your thoughts over de nieuwe Solid Gold sieradenlijn (zó mooi alles)? Onze mening is duidelijk… Anna aan het woord (eenmaal over de nieuwe collecties en ze gaat los): “Onze home collectie is geïnspireerd op vakanties aan zee, je ziet veel schelpen zoals mosselen in de collectie, de blauw wit gestreepte schelpen place mats doen heel frans aan en de Jaques Louis bottle stopper is een persoonlijk favoriet. De solid gold collectie is onze eerste échte volwassen collectie. We zijn er zó trots op, en vooral op het feit dat mensen het kopen. We neigen steeds meer naar echt goud en edelstenen. Hoe ouder we worden, hoe belangrijker wij beiden de tijdeloze kwaliteit gaan waarderen van het dragen van echt goud, en nu ik kinderen heb wil ik investeren in stukken die ik door kan geven. Natuurlijk hoeft een grote ‘party’ oorbel die gewoon gaaf is voor een avond niet van echt goud te zijn, en daarom zullen we die ook blijven maken, maar tijdlozere dingen willen we liever in echt goud maken.’ Geen woord over gelogen als je het dan toch wel aan ons vraagt. Goedkoop blijkt in the end altijd duurkoop, let’s go voor goed (spatie) koop.

Sparkling secrets

Sparkling secrets

Who said Frida Kahlo? De nieuwste Anna + Nina collectie is volledig geïnspireerd op het werk van deze Mexicaanse kunstenares. Na het zien van een film over haar leven, zo simpel kan het zijn, ontstond een idee. Een boek over Frida werd besteld, Mexicaanse invloeden kwamen daar overheen, en, tja en dan gáát het gewoon! Met alles wat er natuurlijk bij komt kijken, liggen de mooie stukken in de etalage te shinen.

Gelukkig zijn, op Antwerpen na, alle winkels weer open maar ook voor het Nederlandse label zijn het niet de aller makkelijkste tijden. Voorlopig is het hard werken om alles gaande en staande te houden. Spannend. Maar Anna is Anna niet als ze er geen positieve draai aan weet te geven (precies zoals we het graag zien) en vertelt haar zinnen op alweer een kleine home collectie gezet te hebben. Ieniemienie sneak peek, alleen als je het écht-écht-écht beloofd niet door te vertellen: een disco jungle homeware collectie. Waarvan het beeld nog net (toen het nog kon) op Bali werd geschoten. Ooh en er belooft ook een prachtige kerstcollectie aan te komen (welke afgelopen jaar al goed was, de verwachtingen liggen hoog) en nog veel meer! In de toekomst hebben Anna en Nina (thank god!) nog dromen genoeg, een door heel Europa bekende webshop, een restaurant, een boetiek hotel? Het lijkt ze allemaal leuk. You do you, we hebben zin om jullie in deze ontdekkingstocht te mogen blijven volgen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Anna’s Blijft Binnen dag

Anna’s Blijft Binnen dag

De dag van Anna begint iedere ochtend om 7:00 met, de oplettende lezer weet, het dekken van de tafel. Goede start van de dag, dat betekent ook een goed ontbijtje met het hele gezin, even wakker worden. Vanaf een uur of negen staat ‘juf Anna’ klaar voor haar oudste dochtertje waarna het tijd is voor business, the real deal. Meestal thuis, soms op kantoor. Dan goddank, nog even een frisse neus halen met de kids voordat de klok alweer 18:00 aan tikt en het dinner time is. 19:00 begint het kinderen-naar-bed-brengen verhaal en dan nog even me-time. Belangrijk, hoewel soms lastig. Proberen iedere avond meditatie met de ‘Daily Calm’ app, al betekent ‘proberen’ vaker dan haar lief is dat het niet lukt. In het weekend? Dan is wijn de vervanger van Daily Calm, want (gelukkig maar) ook Anna is only human.

Tips voor tijdens het binnenblijven

Tips voor tijdens het binnenblijven

Hoezo jezelf bezighouden? Anna heeft het drukker dan ooit, al vult ze een beetje extra tijd altijd wel met genoeg taakjes in het huis of een écht goed boek lezen, zoals haar favoriet: The Forty Rules of Love. Te druk, niet genoeg tijd of whatever other reason om even geen bladzijde om te willen slaan? Friends, The godfather, Finding Neverland, Notting Hill, Four weddings and a funeral, zoveel… Zoveel series en films om over en over opnieuw te kunnen kijken. Anna: ‘Het grappige is volgens mij dat een lockdown voor veel dingen slecht is, maar voor de creativiteit volgens mij juist goed. Je lijkt afgesneden van de wereld, en daardoor in het begin niet echt geïnspireerd, maar dan komt er een diepere laag van creativiteit, en die zorgt voor echte originaliteit!”

En natúúrlijk dromen over de toekomst, wat doet Anna zodra we geen anderhalve meter samenleving kennen? Naar een restaurant, de kroeg opzoeken en dansen… een etentje geven, een weekend weg, naar een festival. Haar ouders weer heel snel op zoeken, net zoals haar broers in het buitenland. Want: zoals ze bij Anna+Nina zeggen ‘the sun will come up’, en dat is zo, het feit dat dromen mag.