18 maart 2021, door Maartje

At Home With Athena Calderone by Zara Home

18 maart 2021, door Maartje

At Home With Athena Calderone by Zara Home

Oke, wij hadden ZARA Home al een hele poos niet echt meer op ons netvlies - geven we gewoon toe. Tót deze samenwerking voorbij kwam: At Home With Athena Calderone by Zara Home. Mensenkinderen, wat heerlijk. De Brooklyn based designer (we geven ook schaamteloos toe dat we lekker gaan op alles wat uit Brooklyn, New York komt) ontwierp een collectie voor de Spaanse modegigant gebaseerd op, jawel, haar eigen thuis.


																			

At Home With Athena Calderone by Zara Home

At Home With Athena Calderone by Zara Home

En dat is helemaal geen straf hoor: het herenhuis van Athena Calderone is waarschijnlijk een van de mooiste huizen die je op internet kunt vinden. Klassieke designschatten in de mix met moderne stukken en onverwachte texturen in zachte neutrale kleuren (met uitzondering van haar wereldberoemde keuken die is geverfd in een diepblauwe tint gecombineerd met een marmeren aanrechtblad). Alles mooi. En nu dus ook rete-betaalbaar.

In de collectie zitten, zoals het ZARA betaamd, voornamelijk accessoires. Wij vielen vooral voor de organische vazen zoals de kruik van zwart terracotta – perfecte eenvoud. Of de witte vaas met twee oren. Ook mooi: de kelk-achtige wijnglazen van lichtgroen glas. Mooi in het serene interieur zoals dat van Athena Calderone maar eveneens beeldig in een Marokkaanse setting. Let maar eens op. Maar moeten we écht kiezen, dan gaan we voor het keukengerei van warm roodbruin hout. Smullen.

Coming soon zegt de website. En daar wachten we dan maar op.