26 mei 2020, door Michel + Renske

Bakkerij Mama in Zwanenburg

26 mei 2020, door Michel + Renske

Bakkerij Mama in Zwanenburg

We gáán naar... Euh... Zwaenburg, we gaan naar Zwanenburg, we gaan naar Zwanenburg. Nee, dat is geen grap: in Zwanenburg vind je namelijk de allerleukste en lekkerste bakkerij op aarde: Bakkerij Mama. Of nou ja, in elk geval onze laatste ontdekking in die categorie en het is, echt, de hemel op aarde, dit fantastische zaakje in (ja, komtienogeenkeer) Zwanenburg.

Bakkerij Mama

Bakkerij Mama

Vanaf Amsterdam is het slechts 15 minuten rijden (of minder zelfs als je vanuit Amsterdam west komt), maak je kunt er ook heen (echt leuke!) fietstocht van maken. Doe e dat, dan sta je zo’n drie kwartier later voor het allerleukste pandje van Zwanenburg. Geen knus en scheef herenhuis(je) maar een soort van grote loods waar binnen ALLES (ja ja alles) vers wordt gemaakt.

De naam doet het al vermoeden: een bakkerij it is. Maar heus niet zomaar een: je vind er namelijk ruim 100 soorten brood en ander gebakken lekkers. Waar je aan moet denken? Focaccia’s, zuurdesembroden, granola, ontbijtkoek en de aller (aller aller) lekkerste haverkoeken die we ooit hebben gegeten. Daarnaast is er een mooie vitrine met heerlijke gebakjes – smullen.

 

Je stapt er letterlijk naar binnen in een bakwereld van de bakkers: op de achtergrond zie je de knappe mensen die ambachtelijk aan het werk zijn en alle grondstoffen (alle bio en zonder toevoegingen of andere meuk) staan er opgestapeld.

Niet naar Zwanenburg? Los van het leuke pand daar, staan de mensen van Bakkerij Mama ook op de Zuidermarkt in Amsterdam te verkopen, en leveren ze aan vele horeca.

Ga daarheen mensen, zeer zeker ook met de kids. O, om het uitje compleet te maken, kun je er een koffie to go doen, voor aan de picknicktafel buiten. Slurpen en smullen maar!