Nederland, Meliskerke7 februari 2020, door Barts Boekje

B&B De Zilte Melis

Nederland, Meliskerke, 7 februari 2020, door Barts Boekje

B&B De Zilte Melis

Zeeland scoort hoog als het gaat om knappe en knusse plekken in leuke en lieve dorpen. Bed & breakfast De Zilte Melis is er zo eentje. We zijn een beetje verlief op dorpje Meliskerke en de mooie huizen. En van het behang in deze b&b maakt ons hart ook een sprong.

B&B De Zilte Melis

B&B De Zilte Melis

Meliskerke doet misschien niet gelijk een belletje rinkelen, maar het schattige dorp ligt vlakbij Domburg, Middelburg en Vlissingen. Melis (op z’n Zeeuws) is zo’n plek met een kerk, een kleine supermarkt en nog geen 1500 inwoners. Te midden van al dat lieflijks vind je b&b De Zilte Melis, een statig pand met zes plaatjes van kamers met namen als ’t Voorste aan de voorzijde en ’t Zicht met een waanzinnig uitzicht. Het pand, voorheen een parichiehuis, is in 2017 compleet gestript en omgetoverd naar het luxe verblijf dat het nu is. De zolderkamers hebben een eigen terras en uitzicht op de duinen. De duinen!

Wij sliepen in ’t Licht: een ruim appartement met fikse raampartijen waar het licht door naar binnen valt. Het design is bijzonder en industrieel door de zwarte metalen elementen; een wenteltrap en grote schuifdeuren. De eigen stijl zie je terug in de slaapkamer, het zitgedeelte en de badkamer. Alle gasten mogen gebruik maken van de sauna en de stoomcabine op de begane grond. Als je dan niet rozig je bed inrolt weten wij het ook niet meer.

Foto’s: @josegrafie