Nederland, Amsterdam14 maart 2020, door Imara Milatz

Wat een beauty: Chez L’Elite

Nederland, Amsterdam, 14 maart 2020, door Imara Milatz

Wat een beauty: Chez L’Elite

Niets slaapplek, niets eettip, niets leuke dingen buiten de deur. Vandaag even iets anders op de online wereld van Barts Boekje. Aangezien we toch een beetje aan huis gekluisterd zitten is het tijd om onze tip-zoek-woede elders op te richten. Geeft niets, we geven graag gehoor aan gezondheid voorop en zien Corona het liefst zo snel mogelijk onze aardbol verlaten. Vandaar dat we op iets stuitten (nouja stuitten, keihard met het zoekwoord 'beauty' heel internet afgespeurd) met de chique naam Chez L'Elite. En chique is wat het is. De boutique opent nog maar net haar deuren aan de van Bearlestraat in Amsterdam. Voor alle cosmetica, parfum en city-spabehandelingen kloppen we vanaf nu hier aan.

Chez L'Elite

Chez L'Elite

Hoe we onszelf kunnen verwennen weten we maar altijd goed. We weten de zachtste bedden op de mooiste plekken te vinden, de beste champagne te poppen, de mooiste meubelen naar huis te sleuren en ook wat verzorging betreft zitten we wel Gucci. En toch staan we te popelen, te springen en te kwijlen bij het nieuwe Chez L’Elite. Het begint allemaal bij de entree, de binnenkomst op zich is al een experience, waar de architecten van de boutique het goede idee in hun bol hadden om het gebouw in te richten met inspiratie aan het Franse hof, in het weelderige aristocratische tijdperk van Lodewijk XVI, waarin alles om luxe draaide. En luxe it is, met cosmetica huizen als Chanel en Dior. Gelukkig is dat niet alles, het riekt bij Chez L’Elite naar exclusiviteit, en laten we nou precies daarom head over heels zijn. Het fantastische cosmeticahuis  brengt als one and only merken als Serge Luten Maquillage naar onze voordeur!

Omdat wij, als de cosmetica dummies die we zijn, altijd een beetje zoek raken in een winkel waar je duizend en één producten om je heen ziet (die we allemaal moet proberen, want hallo: hebbenhebbenhebben-ziekte) is het advies wat je door het lieve personeel krijgt hartstikke nodig. Dat advies geven doen ze je hele bezoek lang, niet op de ongemakkelijke ‘ik wil van je af’ manier maar op de tell me more manier onder het genot van een bakkie. Of terwijl je wacht hoe jouw cadeau wordt ingepakt (al koop je het voor jezelf, we hebben het nog steeds over verwennen) nip je aan een glas champagne. De hierna aansluitende ruimte is omgetoverd tot een professionele skin-care room, waarin merken als Valmont, Sisley tot Guerlain en Helena Rubinstein het assortiment verrijken. In de speciaal gecreëerde advisery-room (hebben ze ook nog) word je voorzien van het beste huidadvies. Trapje op naar de bovenverdieping en je bevindt je in de city-spa met loungeruimte. Zucht, mogen we Chez L’Elite mee naar huis nemen?

Chez L’Elite