Frankrijk24 augustus 2020, door bloemelaarman

Bed & Breakfast La Minotte

Frankrijk, 24 augustus 2020, door bloemelaarman

Bed & Breakfast La Minotte

Oui Oui, wij zijn verliefd. Op la douce France. Want Frankrijk is dichtbij en heeft stiekem heel veel mooie nog onontdekte parels. B&B La Minotte is er zo eentje, op een klein uurtje rijden van Parijs. En geloof ons; bij La Minotte wil je zijn en volledig opgaan in de Franse romantiek die deze plek ademt.

La Minotte

La Minotte

Een bed & breakfast in een charmant 17-eeuws gebouw. Romantisch, sfeervol en gewoon heel erg mooi, c’est La Minotte. Het twintig meter lange zwembad in de tuin is magisch en de tuin zelf groen, groener, groenst, bijna tropisch. Hier vind je ook een petite terras met een paar fijne terugtrekplekjes. Echt een oase van rust. Ook voor het diner ben je bij La Minotte aan het goede adres. Nog een reden om te blijven slapen, zo kan de ‘bob’ ook een keer goed genieten van al die Franse wijnen. Van woensdag tot zondag bereid le chef een wisselend menu. Drie gangen voor 39 euro per persoon, geen geld voor borden vol lokale biologische producten. Wel even reserveren.

 

 

 

Om helemaal tot rust te komen tijdens je get away kan je ook een privé, duo of groepsles ‘Hatha Yoga’ volgen. Maar als je gewoon lekker wil relaxen op een bedje met een boek in je ene hand en een glas Franse vin in de andere, dan kan dat natuurlijk ook bij La Minotte.

La Minotte ligt vlakbij Montfort-L’Amauray en dit middeleeuwse stadje is ook zeker een bezoekje waard. Kasteel, kerkje, even lekker ronddwalen. In de omgeving kun je verder fietsen, golven, wandelen en musea bezoeken, maar niks mis natuurlijk met een poolday.

Dat 17 -eeuwse van het gebouw vind je terug in de luxe kamers. Van die Franse tegeltjes, luchtige gordijnen en vintage robuuste spiegels. Andere kamers zijn stoerder. Een zolderkamer met van die mooie houten balken. De prijzen verschillen erg per type chambre en seizoen en een beetje kamer begint zo rond de 200 euro per nacht voor twee personen. Zit dan wel dat uitgebreide ontbijt bij inbegrepen; laat petit voor déjeuner hier maar weg. Wij pakken de koffers.

La Minotte