18 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Restaurant Bellezza, pop-up by Arturo Dalhuisen

18 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Restaurant Bellezza, pop-up by Arturo Dalhuisen

Op de wallen kan je tegenwoordig sterren(-waardig) eten, namelijk bij pop-up restaurant Bellezza. The one and only chef Arturo Dalhuisen, bekend van The White Room in Amsterdam, kookt er letterlijk de sterren van de hemel. Je kunt hem ook kennen van restaurant Daalder, daar nam 'ie de boel al eens twee weken lang over. En guess what? Een groot succes, dat was het.

Dat smaakte naar meer, Dalhuisen was nog niet klaar met Amsterdam en Amsterdam niet met Dalhuisen. Dus hup, hij verhuisde zijn boeltje naar pop-up Restaurant Bellezza, op de Wallen. Tot eind december staat de chef achter het fornuis van het sort of temporary restaurant. Daarna opent Restaurant Bellezza officieel haar deuren voor the long term, maar wel zonder Dalhuisen himself. Tsja, wees er snel bij. Aanschuiven, nu het nog kan, om van de keukenkunsten van Arturo te genieten.

Pop-up by Arturo Dalhuisen

Pop-up by Arturo Dalhuisen

Een maandelijks wisselend 7 gangen menu voor €89,00, waar spannende nieuwe gerechten en de klassiekers van chef Dalhuisen elkaar complimenteren, en die combi die vinden we top. Een voorbeeld van een klassieker: duif met pistache. Een andere all time favorite –uit het geheime ‘receptenboekje’- van Daalder (ja, Daalder komt ook even om de hoek kijken), is de stroopwafel van Dennis Huwaë, yes please. Het menu is niet alleen kleurrijk, verrassend en onderscheidend, want het interieur blijft ook niet achter. Samen met verschillende opkomende digitale kunstenaars en video-artists, schetsen ze bij Bellezza een onvoorspelbare experience tijdens je bezoek aan het restaurant. Iedere ruimte die je instapt is net weer even anders. Ontvangst met amuse in de bar daarna hup terug naar beneden, waar het decor zich regelmatig aanpast. Een non die de kaarsen (digitaal) komt aansteken, say what? Voor het dessert vervolgens weer terug naar boven om af te sluiten in de hemel. En er is meer, maar dat verklappen we hier niet… Daarvoor mag je het vooral lekker zelf gaan ontdekken.

 

 

 

 

 

Locatie Locatie Locatie

Locatie Locatie Locatie

Om het (on)nodige zoekwerk te besparen: verstopt dat zit Bellezza wel een beetje. Maar hé, dat werkt dubbel mee aan de experience, op zoek gaan naar de pop-up. Aan de Oudezijds Achterburgwal, ín een grachtenpand aan de Wallen, betreed je het restaurant. Maar niet voordat je door een goed verscholen smal steegje, recht tegenover Theater Casa Rosso, de toegangspoort trotseert (voor wie durft). Maybe, maybe not, maar het kan kloppen dat je de plek nog (her)kent van restaurant Blauw aan de Wal. Die hebben er ruim , voordat restaurant Bellezza er haar intrek deed, tien volle jaaren gezeten. Maar nu dus Bellezza en daar zijn we stiekem meer dan content bij. In een notendop: vreselijk goed eten plus een giga goed concept. Dat is wel wat het is.

 

 

 

"

Reserveren kan hier. Ons advies? Doe het snel, want straks ben je te laat en is deze topper weer ‘verdwenen’. Of nouja, je snapt het wel, niet echt verdwenen maar dan is Arturo Dalhuisen hier wel klaar met zijn pop-up verhaal.

"