1 maart 2022, door Maartje

We have this thing with treinreizen… En The Belmond British Pullman trein spant de kroon (Engeland)

1 maart 2022, door Maartje

We have this thing with treinreizen… En The Belmond British Pullman trein spant de kroon (Engeland)

Is het een kasteel? Is het een luxe hotel? Is het een vliegtuig? Is het een... trein? Ja! En wat voor één. Must said, we hebben sowieso this thing with treinreizen... En The Belmond British Pullman trein spant de kroon. De Engelse koninklijke trein tuft als geen ander vergelijkbaar vervoersmiddel door het Britse land. Wie, wat, waar? De Belmond British Pullman trein is een volledig gerestaureerde trein uit de jaren 1920 en het is by far de meest luxueuze trein die we ooit zagen. Er zijn elf authentieke koetsen en stuk voor stuk nemen ze je mee terug naar de Gouden Eeuw. Historische bekleding, antiek inlegwerk en vintage verlichting, van dattum. Wanneer je instapt? The Belmond British Pullman is gespecialiseerd in luxe dagtochten vanuit London Victoria waarna je in één dag een aantal van de hoogtepunten van Groot-Brittannië bezoekt. Wat houdt je tegen? Precies.

Belmond British Pullman trein

Belmond British Pullman trein

Elegant, dat is het eerste woord dat in ons opkomt als we kijken naar de Belmond British Pullman trein. Dat is niet zo gek hoor: de trein is onderdeel van de Belmond (hotel)groep en die Britse club lijkt patent te hebben op die chique term.  Al is het hier wel héél goed doorgevoerd: de fauteuils zijn allemaal voorzien van van die precies goed bloemmotieven (lekker oud-Engels), het bestek glanst je tegemoet en knappe jongen die zijn servet in één keer uitgeklopt krijgt. Er zijn een paar coupés die ook nog eens een kingsize bed hebben, maar de kans is groot dat je voor een dagtrip kiest en het bij een (goddelijk) diner houdt terwijl de trein rustig voort kedengedengt.

De Belmond British Pullman is de zustertrein van de Venice Simplon-Orient-Express (daar is ook niks mis mee) en staat zoals gezegd ready for take off op Victoria Station in Londen. Luxe dagtochten maakt-ie, en korte reizen binnen Engeland zoals naar Bath of Canterbury. Verwacht prachtig art-deco-inlegwerk, art nouveau-lampen, gepolijst koperen fittingen, mozaïekvloeren en pluche bekleding in historische koetsen uit de jaren 1920 tot 1950. Nogal een fijne plek voor brunch, afternoon tea, een (moordmysterie)lunch en/of muzikaal entertainment. 

belmond-british-pullman