29 juli 2017, door Maartje

Botanicals Dinner Series (verschillende locaties)

29 juli 2017, door Maartje

Botanicals Dinner Series (verschillende locaties)

Lekker eten op unieke plekken, houden we (heel heel erg veel!) van. In restaurants ook zeker maar een bijzondere plek is nog net wat meer memorabel. Vuurtoreneiland en Vers Hoeksche Waard zijn zo van die bewezen plekjes met een hoog bijzonderheidsgehalte. En we hebben een nieuw pareltje voor op je agenda. Lowlander Beer organiseert een rondtrekkende serie van diners waarbij het thema “botanicals” centraal staat; Botenicals Dinner Series.

Eerst even terug naar Lowlander Beer. Dan kunnen we je uitleggen waar dat botanicals vandaan komt. Dit vrij nieuwe Nederlandse biermerk is eropuit de Lowlands weer op de kaart te zetten als grootse makers van kwaliteitsbieren zoals we dat waren in de tijd van de grote Nederlandse zeevaarders. Meegebrachte kwaliteitsbieren werden verhandeld op hun pioniersmissies en onder andere kruiden en specerijen werden hiervoor mee terug gebracht. Met deze kruiden en specerijen – daar heb je de botanicals – brouwt Lowlander Beer nu de knapste biertjes met ingrediënten als vlierbloesem, koriander en zoethout. Klinkt wellicht een beetje gek maar smaakt heerlijk.

Barts-Boekje-lowlander

En om te laten zien dat goed eten minstens zo lekker smaakt met een goed glas bier, heeft Lowlander de Botanicals Dinner Series in het leven geroepen. Na een groot succes vorig jaar in de Hortus Botanicus breidt de serie dit jaar uit met etentjes op unieke plekjes in ons land en daarbuiten. Ze trappen af met etentjes in de tuin van Het Smaakmuseum in Odijk en vervolgens in Greenhouse Living in Rotterdam. In “de tuin van” en “greenhouse”. Je begint hem al wel een beetje te voelen, niet? Veel groen op de locaties, de botanicals in zowel het viergangendiner als in je bierglas en voeg daar een intieme setting door een beperkt aantal kaarten aan toe. Dat klinkt als een goed recept voor een memorabel dinner.

Mocht je op de data in Odijk en Rotterdam niet kunnen, er staan nieuwe etentjes aan te komen in Kopenhagen, Edinburgh, Leeds, Birmingham en opnieuw in Hortus Botanicus in Amsterdam. Om in de gaten te blijven houden dus.

Barts-Boekje-lowlander botonical dinner 1

Lowlander Beer Botanicals Dinner Series, 4 5 6 augustus Smaakmuseum Odijk en 22 24 25 augustus Greenhouse Living Rotterdam. Kaartjes voor het 4-gangen diner inclusief 4 bijpassende biertjes zijn €55 en hier verkrijgbaar.