Nederland, Amsterdam10 september 2020, door Maartje

Brasserie Occo (@ The Dylan), Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 10 september 2020, door Maartje

Brasserie Occo (@ The Dylan), Amsterdam

Nee, Hotel The Dylan aan de Keizersgracht in Amsterdam is geen nieuw-nieuws. Dat het hotel een heerlijke, verstopte (lekker anoniem) binnentuin met grote tafels heeft waar het in de zomer prima toeven is, ook niet. Dat Restaurant Vinkeles een meer dan goede optie is voor uitgebreid tafelen óok niet. En dat je bij Bar Brasserie Occo de hele dag lekker kan vertoeven, nou dat vergeten we soms en dat is hartstikke zonde want wat is het er fijn.

vijf sterren service, it is

vijf sterren service, it is

Bij The Dylan moet je altijd, letterlijk, even een drempel over. Maar als je die mooie poort dan eenmaal door bent gestapt, geloof ons maar dan wil je niet meer weg. Jas afgeven (het is en blijft een vijf sterren hotel en daar hoort die extra service echt wel bij) en je eerste drankje met fantastische borrelhappen verorberen aan een van de knusse zitjes in de lounge area bij de open haard….  Leuk op een regenachtige zondag rond een uurtje of drie of voor een datenight. Nee oke, eigenlijk is het altijd leuk bij The Dylan.

Opzoek naar meer parels met een open haard? Hier een lijst.

 

 

Culinair feest

Culinair feest

Lekkere bar bites en goeie drankjes ja dat is de essentie. En die wijnkaart die blijft niet achter. Een hele uitgebreide selectie. Ja, weetje wat Occo nou juist zo leuk maakt, dat de ambiance heel relaxed en ontspannen is maar je wel die Vinkeles (1 Michelin ster) wijnen kan bestellen. Ze hebben een goed gevulde kelder. Ha fijn! Wij dronken eerst een frisdroge Riesling, favoriet om mee te beginnen van ondergetekende. Vervolgens een vette en verrukkelijke Chardonnay. En daarna… daarna weten we het eigenlijk niet meer precies wat betreft de wijnen. Maar lekker dat ze waren. Wat ook geldt voor die happen: van de borrelnootjes (ja, ook die) tot de dumpings met lente-uitjes, zo zo zo goed.

Om het maar even kort over mezelf te hebben: voor mij is het eigenlijk altijd ChardonNEE, maar bij The Dylan is die top.

Vervolgens door naar de tafeltjes van Occo, een deurtje verder (voor Restaurant Vinkeles, na de bar) waar je er nog een cocktail tegenaan gooit (deden wij niet maar ze schijnen donderslekker te zijn) om daarna je keuze te maken uit de seizoensgebonden menukaart met goeie klassiekers zoals een Ceasar (met enorme garnalen, yes), verse zeebaars, staartstuk (met frietjes graag) en nog meer van dat soort toppers.

Hi ha High wine

Hi ha High wine

Vergeet de thee en zoetigheden en maak plaats voor de high wine van Bar Brasserie Occo. Vier gerechtjes met bijpassende vino.  Samengesteld door Chef Dennis Kuipers en Maître Natasja Noorlander. Kan niet mis gaan. Voor € 39,50 per persoon heb je een top middag.

The Dylan