Nederland, Amsterdam Noord6 november 2017, door Maartje

OPEN: Cannibale Royale Du Nord (NDSM-Werf)

Nederland, Amsterdam Noord, 6 november 2017, door Maartje

OPEN: Cannibale Royale Du Nord (NDSM-Werf)

Mensen! Cannibale Royale nummer 4 is open hoor! Cannibale Royale Du Nord is de naam en de zaak opende in, quelle surprise, in Amsterdam Noord, op de NDSM-werf en het is, heus, de aller mooiste van het hele stel!

Even terug, voor wie er geen bellen gaan rinkelen (kan bijna niet toch? Of wel? Nahja, maakt ook niks uit): fan zijn we sinds dag 1 van Cannibale Royale toen de eerste locatie hartje Amsterdam opende, toen nog op een steenworp van het HQ van ondergetekende. In de Handboogstraat op 17, dat is dat kleine zijstraatje van waar de kalverstraat kruist met de Leidsestraat, vlak bij & Other Stories en parallel aan dat andere straatje, de Voetboogstraat, waar mensen altijd in de rij staan voor friet. Juist. Daar. Daar opende de eerste vrouwvriendelijke mancave voor de Betere Burger en ribs, ook tijdens het late avonduur. En bier en cocktails. En wijn en meer. Lekker, leuk, ongedwongen en al helemaal pretentieloos (maar wel bloedje aantrekkelijk in al zijn donder mancave-heid). Afijn. Dat was nummer 1. Toen volgenden Cannibale Royale nummer 2 en 3, respectievelijk in de Pijp (Ruysdaelkade) en op de Wallen (Lange Niezel). Leuk, maar ze overtroffen wat mij betreft locatie 1 niet. Maar nu is er Cannabale Royale du Nord!

Barts-Boekje- Cannibale Royale du Nord 1

En mensen... Dat is de by far de grootste, lichtste (ondanks dat er - gelukkig - niet werd geweken van eerder genoemde donkere mancave-heid) en allermooiste Cannibale Royale van het stel. Het 'verre' pontje naar de NDSM over, rechts het hoekje om (achter Sexyland) en je bent er. Waar gelukkig ook niet vanaf geweken werd, is het menu. Never change a winning team, dat snappen de mannen van Cannibale Royale ook. Een 'brasserie extraordinaire for anyone who loves good food, lots of meat, exotic beers and the most beautiful wines', ook 'du nord'.

Cannibale Royale du Nord zit op de plek van Bistro NoordMt.Ondinaweg 32