Nederland, Amsterdam30 mei 2020, door Imara Milatz


Heerlijk nieuws: restaurant Canvas (Volkshotel) is up and running again!

Nederland, Amsterdam, 30 mei 2020, door Imara Milatz


Heerlijk nieuws: restaurant Canvas (Volkshotel) is up and running again!

Waar te beginnen… Kijk, hier heb je te maken met een aantal Volkshotel fanaten. Waarom? Simpel, het hotel is gewoon van vele markten thuis. Je slaapt er op een heerlijk bed, het is een van de lekkerste uit-huis-werkplekken en je wordt op je wenken bediend door een tomeloos enthousiast team (uniek, schijnt in Amsterdam, al zijn we het daar vaker dan vaak niet volledig mee eens). O, en ze hebben een succesnummertje van een keuken. Vrolijk en opbeurend, van de begane grond tot aan het waanzinnige dakterras waar restaurant Canvas op de 7e huist. Het lijkt altijd bomvol te zitten met de meest creatieve mensen, maar daar kunnen jullie gewoon nog bij hoor.

Zie je, we vinden het Volkshotel gewoon leuk - een manusje van alles - waar alles tegelijkertijd ook zo simpel is en het niet alle poespas van de wereld nodig lijkt te hebben. Lekker gemaksplekkie waar je without an issue de hele dag door kunt schuifelen. Of je er nou komt om te slapen, werken, drinken of eten.

Dat laatste is hetgeen waarom we weer eens, en vast niet voor het laatst, een lofzang over het Volkshotel doen: Canvas, het restaurant van het hotel, gaat weer ‘open’. En tja, dat is wat we noemen: lekker nieuws.

Canvas

Canvas

De eerste vier weekenden van Canvas zitten er zelfs al weer op! De reacties van de hotelgasten waren zeer positief en de energie bij zowel de collega’s als gasten zit er weer als vanouds in. Benieuwd hoe de 1,5 meter service eruit zag? Laat het over je heen komen, we vertellen het maar meteen, zodat je het heel snel zelf uit kan testen: dineren op een safe and sound anderhalve meter afstand van elkaar. Betekent bijkomstig extra personal space (which is good) en meer ruimte om uit te buiken. Ha! Dat laatste is nodig want eten in het restaurant doe je goeeed. Het diner in Canvas bestaat uit welgeteld drie gangen met iedere gang keuze uit een vlees-, vis of vega gerecht. Van een heerlijke steak tartaar (aanrader!) tot aan een bordje vol met witte asperges. What’s more to like? Nou een hele boel.

Slapen en eten

Slapen en eten

Let wel, het restaurant is nu alleen nog open voor hotelgasten. Dus wie graag uiteten wilt, boekt er een nachtje Volks bij. Of andersom, kan natuurlijk ook. Isnietergniet, wanneer je even toe bent aan vakantie in eigen land, is dit precies wat je nodig hebt. Slapen doe je er in de heerlijkste kamers. Van een kleine kamer voor één persoon tot aan ‘special rooms’, tukken na een goedgevuld buikje (vanuit Canvas naar je bed rollen, wat wil je nog meer?) doe je hier waanzinnig goed. En daar is géén enkel woord over gelogen.

Special rooms

Special rooms

Als we dan mogen tippen, ga dan eens voor een special room, kamers welke stuk voor stuk ontworpen zijn door artsy peeps. Wat dacht men van een Bussinesmen’s Trip: een spiksplinternieuwe kamer met de juiste ‘fatamorgana’ slash oosterse badhuis sfeer en een toefje caleidoscopische moderne fratsen (fascinerende lampen) en een beetje Amsterdam (wie het Amsterdamse hintje in de kamer spot, heeft goeie ogen!). Dat ziet eruit zoals je hoopt dat het er uit ziet. Badderen met uitzicht over de stad, een verstopte televisie (spoiler: het is een beamer) en een zalig bedje tot uw dienst. Enne, niet vergeten, helemaal op het dak van het hotel vind je Badplaats. Lekker chillen in de sauna of relaxen in een hot tub mag alleen als je ook blijft slapen. Hemels dat het is!

Arrangement

Arrangement

Tot 1 juni is er een speciaal arrangement voor toekomstige hotelgasten. Je kunt een kamer boeken met driegangendiner vanaf €150 voor 2 personen inbegrepen. Doen? Doen!

Vanaf 1 juni wordt dit arrangement (gelukkig) doorgetrokken, maar zijn er nóg meer mogelijkheden. Vanaf die bewuste maandag is het restaurant (alleen doordeweeks!) ook open voor niet-hotelgasten. En vanaf diezelfde dag mogen we ook weer stilletjes aan ons laptop neerleggen op een tafel aan De Werkplaats, om een dagje uit huis te werken.

Badplaats blijft echter alleen open voor hotelgasten. Alleen daarom wil je er al slapen. En om die special rooms. Waarom wil je het eigenlijk niet? Wij kunnen niet echt een reden bedenken.

Volkshotel