Frankrijk4 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Chateau Des Alpilles, Saint-Rémy de Provence

Frankrijk, 4 september 2020, door Anna Sophie Wellink

Chateau Des Alpilles, Saint-Rémy de Provence

Dit is zo’n plek waar je het liefst al het moois om je heen zo mee naar huis wil copy-pasten. De enorme bomen, vintage potten met palmbomen en ander tropisch groen. De omgeving is bijna niet te omschrijven, zó sprookjesachtig. Je vindt dit knappe landgoed aan de rand van Saint-Rémy de Provence. Gelijk als je aankomt krijg je dat wauw-gevoel. Geloof ons, stiekem wil je eigenlijk helemaal niet meer naar huis als, de minuut dat je bij Chateau Des Alpilles gearriveerd bent...

 

 

Chateau Des Alpilles

Chateau Des Alpilles

Chateau Des Alpilles is er nog een in het inmiddels uit zijn voegen groeiende lijstje mooie (onontdekte) Franse parels. Voor je verblijf kan je kiezen uit verschillende type chambres. Zo zijn er veertien kamers in het kasteel inclusief in ieder vertrek van het kasteel zo’n chique Franse openhaard. Wil je helemaal privé, gewoon wat meer beweegruimte of een kamer direct gelegen aan die magische tuin? Kies dan voor een van de vier chalets. Wil je méér luxe en wat eleganter? Ga dan voor een suite in landhuis Mad du Cyprès. Kan je niet kiezen? No worries, alle kamers zijn voorzien van dezelfde Franse schoonheid. Grote Barokstijl gouden spiegels, visgraat vloer, kaptafel en zware fluwelen gordijnen, fijn hé.

De petit-déjeuner is hoe die moet zijn. Warm afgebakken croissants geserveerd op crèmekleurig servies met een gouden rand, gekookt eitje hier, knapperige stokbrood met eigen gemaakte marmelades daar, versgeperste Jus d’ Orange én een cappuccino met zo’n dikke melk toef. Yes please. En dat allemaal in die sprookjesachtige tuin, aan een met wit linnen gedekte tafel. De franse droom, non? In de winter is het even zo fijn binnen. Je weet wel, die Franse luxe waar we het over hadden, denk aan kroonluchters en dat soort dingen.

Luxe voert er het hoofdthema. Het is dan ook niet te missen dat het diner er één op niveau is bij Chateau Des Alpilles. Drie gangen voor 56 euro, tsja dat is best wat, maar je krijg er ook hele fijne smaakmakers voor terug. Chef Mathias werkt met lokale streekproducten hij kookt verfijnd, niet ingewikkeld, wel erg lekker en daar houden we van. Simple does the trick? 

Even over Saint-Rémy, de franse place to be én waar we Chateau Des Alpilles vinden; ook al zo elegant en charmant, we zijn immers wel in Frankrijk. Leuke steegjes, boetieks op sporadische hoekjes verschuild achter lieve geveltjes, cafés en restaurants. Alles is er. Zelfs de regionale markt, midden in het centrum op woensdag, is een bezoekje waard. Hier vind je echt van alles: lokale wijnen, olijven, kaasjes en dat al van dat soort.

De sportievelingen hoeven zich bij Chateau Des Alpilles ook niet te vervelen. Je kan er namelijk tennissen, gebruik maken van de fitness apparaten, fietsen, paardrijden, golven en meer van dat soort activiteiten.

Liever een dagje relaxen? Dat kan bij het zwembad, er zijn genoeg ligbedjes en andere fijne lounge plekken om te genieten. Of dat nou met of zonder boek is, maakt niet uit want je blijft maar om je heen kijken in deze tuin. En terwijl je daar dan ligt te niksen (want daarom ben je immers op vakantie) op zo’n fijn bedje, loopt er zo nu en dan iemand langs om te vragen of je iets wil drinken of snacken. En dat vinden we fijn want eind van de middag, bij de lunch of al iets eerder op de dag met een glas vino aan het zwembad -ja dat zijn toch wel die ultieme vakantie momentjes.

À bientôt Chateau Des Alpilles.