Nederland, Zeeland9 december 2019, door Michel + Renske

De 6 linden in Sluis, Zeeuws-vlaanderen

Nederland, Zeeland, 9 december 2019, door Michel + Renske

De 6 linden in Sluis, Zeeuws-vlaanderen

Ja, we zijn nogal eens enthousiast... Maar zelden zijn we zó enthousiast als over Jesse en Eelke die vanuit Amsterdam hun grote droom aan het najagen zijn in Sluis. De 6 Linden heet die droom, en het is een horeca-boerderij vlakbij het Zeeuwse strand.

De 6 Linden in Sluis, Zeeuws-Vlaanderen

De 6 Linden in Sluis, Zeeuws-Vlaanderen

Het stel kocht met de familie een Zeeuwse boerderij – De 6 Linden. Zo heette het er al en de basis was top. Wel moest de hele boel flik opgeknapt en verbouwd worden om het naar de zin van Jesse en Eelke te krijgen. Zo geschiedden en sinds kort functioneert De 6 Linden officieel als heerlijk restaurant. En dat niet alleen: de boerderij wordt ook een plek waar gelogeerd kan worden. Olé. Even wachten nog maar je gaat het hier als eerst lezen hoor, als het B&B De 6 Linden in Sluis zover is.
Eerst terug naar het restaurant. Die is al open en onze aandacht nu al meer dan waard. In het restaurant zijn de taken strak verdeeld: Eelke is gastvrouw en Jesse slaat de scepter in de keuken. Helder. Lekker.
Bij binnenkomst valt meteen op in wat voor een prachtig pand De 6 Linden huist. Hoge muren, weidse opzet, oude materialen, nieuw comfort. Met in het midden staat een grote oude kachel – instant gezelligheid!

Bij De 6 Linden in Sluis eet je een 3, 4 of 5 gangen menu. Helaas was het bij ons niet zo’n groot feest want kind was mee en die moest op een zeker moment naar bed, maar ook daar werd – gelukkig – niet moeilijk over gedaan. Twee gangen? Also fine.

 

Op tafel komt een meer dan heerlijke soep en als het al kan een nog lekkerdere verse vis. Bordjes schoon op. Daarnaast weet Eelke heel leuk te vertellen en te adviseren over de wijnen. De interesse was er al en inmiddels zijn de cursus-avonden ook geboekt: binnenkort dus nog meer wijn-expertise in huize De 6 Linden dus!
Wat zeker ook genoemd moet worden is dat de twee alle groente en kruiden uit eigen moestuin halen. Waar halen ze de tijd vandaan? (ah, op maandag en dinsdag is de zaak dicht, dus dan waarschijnlijk). Verder kopen ze alle overige ingrediënten zo lokaal mogelijk in – het farm to fork idee.
De spreekwoordelijke kers op de taart is dat de luitjes van De 6 Linden ook een kast vol met kindervertier hebben staan. Oke, je wil die vooral negeren als je samen romantisch aan het tafelen bent (en dat lukt prima) maar het is een aangename verrassing als de nood hoog is en het kroos vermaakt moet worden. Danku!
Om diezelfde reden moesten we de kaasplank aan ons neus voorbij laten maar daar gaan we voor terug want ook die klonk verrukkelijk.