11 juni 2020, door Nina van Hilst

De allerlekkerste vegan kaas: Willicroft

11 juni 2020, door Nina van Hilst

De allerlekkerste vegan kaas: Willicroft

Wie weleens op zoek is geweest naar vegan kaas kent vast de smakeloos uitziende plakjes plakkerige nep-kaas. Daar doen we het natuurlijk niet voor. Gelukkig zijn er inmiddels wél erg smakelijke vegan kaasmakers. De allerlekkerste plant based kaas is wat ons betreft Willicroft. Begonnen als kleine kaasmaker en inmiddels uitgegroeid tot een echt merk wat in meerdere supermarkten te vinden is. Willicroft for the win!

Willicroft

Willicroft

Het is inmiddels al wat jaren geleden dat we op de indoor markt bij De Hallen in gesprek raakten met Brad, de oprichter van Willicroft. Meteen geraakt door zijn gepassioneerde verhaal dat hij vegan kaas groter wilde maken. En niet alleen dat. Hij was ook gedreven om een merk te bouwen dat eerlijke prijzen voor de makers zou brengen, een zo klein mogelijk ecologische voetdruk zou achter laten en hiermee een voorbeeld te zijn voor andere makers. En nu, een paar jaar later, is het Brad gelukt. Willicroft staat met nog steeds die mooie waarden in de markt. De supermarkt-markt zelfs. Nu aan ons om het groot te maken. Oftewel: heul veul Willicroft kaas te gaan eten.

Het Willicroft “this is not … cheese” assortiment telt twee soorten kaassauzen, een kaasfondue, een strooikaas en drie roomkazen. Van kaasfondue tot kaassaus. Van parmezaan tot jalepeño cream cheese. Daar loopt toch meteen het water van in je mond?
De hoofdingrediënten van het Willicroft not-cheese-leger zijn noten. De smaak van Willicroft is dan ook niet exact die van kaas maar een zelfde tevredenstellende smaak als kaas. Not cheese, wel heel erg lekker.
Ga vooral zelf maar proeven.