3 augustus 2020, door Yfke Voorbij

De beste rooftops in Nederland

3 augustus 2020, door Yfke Voorbij

De beste rooftops in Nederland

Sun is out! En als-ie schijnt, dan schijnt-ie natuurlijk allereerst op de rooftops van Nederland. Flaneren (of gewoon lekker blijven zitten) op een dakterras met een borrel, precies wat zomervakantie in eigen land moet zijn.

Hieronder een lijstje met de beste rooftops in Nederland om de zomer mee door te komen. Graag gedaan weer.

Amsterdam

Amsterdam

Canvas – Natuurlijk het Volkshotel mensen, altijd het Volkshotel, een van onze absolute favo adressen van de stad. Niet in de minste plaats omdat, als de zon ondergaat, op het zelfde adres ook nog wat te feesten valt.

Hoogtij Amsterdam Noord – De locatie van Hoogtij in Amsterdam Noord is sowieso een geweldige en het uitzicht weergaloos. De perfecte zomeravond op het dak van Hoogtij met de kookkunsten van Huwaë (en zijn team).

GAPP @ Hotel Casa – Het interieur, de bar (lees: de cocktails) én het lekkere eten van Hotel Casa. Het klopte. Maar het leukste van de postcode is en blijft het dakterras GAPP (en ja, het heette hier voorheen Hopp). GAPP is een biertuin op het dak, hoog boven de bruisende stad Amsterdam!

Rosemary’s Rooftop @ Restaurant Bureau – 14 augustus stijgen we op, de lucht in, naar Restaurant Bureaus piekfijne dakterras met uitzicht over de daken van de stad (zoals we gewend zijn van Bureau).

Nog meer rooftops in Amsterdam, lees dan hier: Hittegolfproof: de leukste dakterrassen van Amsterdam 

Rotterdam

Rotterdam

Fontein – Deze zomer kun je bij die luitjes terecht voor een té heerlijk pop-up rooftop restaurant op de tiende etage van een voormalige Shell-gebouw waar je mag gaan genieten van een overheerlijk vijfgangenverrassingsmenu.

Op Het Dak – Vlakbij het centraal station vind je op de 7e etage de rooftop Op Het Dak. Met een uitzicht over Rotterdam geniet van je puur, vers en lekker eten. Een opperbest lunchadres.

Nhow Rotterdam – Je moet toch wel een beetje houden van het Nhow Hotel in Rotterdam. Aan de Wilhelminakade staat het fantastische pand met een dakterras waar je geniet van de lekkerste Gin Tonics en cocktails.

 

 

Brabant

Brabant

Zoetelief – de pop-up Rooftop Zoetelief. De naam zegt het al, via de entree van Zoetelief ga je zo naar boven het dak op en geniet je van de lekkerste borrel, bites, lunch, wijnen, frisse bieren en cocktails.

VANE – Op de bovenste verdieping van het NH Collection Eindhoven Centre hotel vindt je VANE: een cocktailbar met terras en een geweldig uitzicht over de lichtstad Eindhoven.

Doloris – Doloris is de grootste rooftopbar van de Benelux. Hoe vet? Op 2o meter hoogte geniet je van de lekkerste streetfoodgerechten, cocktails en een uitzicht over de skyline van Tilburg

 

Heel Nederland

Heel Nederland

Bleyenberg (Denhaag) – Een heus rooftop terras op de bovenste verdieping van Bleyenberg. Achterover leunen in de banken met een lekker drankje onder de palmbomen. Of met een hapje, want de verdieping heeft naast een cocktailbar zijn eigen keuken met kleine kaart. Met mooie schuifpuien is de helft van Het Dak overdekt, dus ook in de winter zit je hier goed. En het uitzicht. Fantastisch. Hier vind je ons in de zomer gegarandeerd voor mooie zonsondergangen met een cocktail in de ene en een bitterbal in de andere hand.

WT Urban Kitchen (Utrecht) – in de watertoren in Utrecht kun je bij WT Urban Kitchen lunchen en dineren met een geweldig uitzicht over de gehele stad.

De DAKKAS (Haarlem) Een duurzaam horecapaviljoen bovenop de parkeergarage de Kamp met een buitengewoon wowzinnig uitzicht over Haarlem. Voila: deDAKKAS Haarlem. Voor ontbijt, lunch, diner en borrelhappen. Voor wijn en speciaalbier.