België30 maart 2020, door Barts Boekje

De leukste Belgische webshops voor tijdens de Coronacraze

België, 30 maart 2020, door Barts Boekje

De leukste Belgische webshops voor tijdens de Coronacraze

Uren door de winkelstraten wandelen, zit er de komende weken niet in. Gelukkig kunnen we wél nog steeds losgaan op onze favoriete Belgische webshops. Waar jij bij onze lieve zuiderburen de allerleukste items shopt? Wij zetten het voor jou op een rij. Voor fashionista’s, interior lovers en de foodies. 

Anna Pops

Anna Pops

Op zoek naar leuke schoenen, kleding en accessoires voor de kids? Of wil je graag een neefje of nichtje verrassen? Dan ben je bij Anna Pops aan het juiste adres. Het aanbod is er uitgebreid, de merken origineel en met een knipoog. Eigenares Tina en haar team hechten veel belang aan duurzaamheid en slagen erin om met Anna Pops een verhaal te vertellen waarin vakmanschap en eigenzinnigheid centraal staan. Zet deze topper in het Oost-Vlaamse Aalst alvast op je to-dolijst voor wanneer we terug de grens over mogen en laat je voorlopig volledig gaan in de online shop. 

Anna Pops

 

House Raccoon

House Raccoon

De Terrazzo Coaster workshops van House Raccoon zijn al een tijdje een hit bij onze Vlaamse buren en nu founders Anneleen en Nathan al hun workshops moeten cancellen, bieden ze in hun webshop een DIY Terrazzo Coaster Kit aan. De kit bevat al het materiaal en stap-voor-stap instructies om thuis je eigen terrazzo coasters te creëren en geloof ons: dat wil je! In hun webshop vind je trouwens ook heel wat leuke woonaccessoires die gemaakt worden bij Mivas, een sociale werkplaats in het Antwerpse.

House Raccoon

Redo Papers

Redo Papers

Thuiswerken? Geen betere uitvlucht om een hele voorraad paper goodies van Redo Papers in te slaan. Gedreven voor een passie voor vakmanschap, typografie en prachtig, tastbaar design, geven Tille en Linde papieroverschotten een tweede leven. En alles wordt lokaal geproduceerd om de ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Op hun webshop vind je de leukste notitieboekjes, planners en blocnotes. Ideaal om je home office een extra stylish boost te geven. 

Redo Papers

 

Maar natuurlijk shoppen we ook graag het wereldwijdeweb af op zoek naar lekkere dingen, het voedzame werk. En ook daarvoor kunnen we goed terecht op de Belgische webshops. We noemen een paar favorieten:

The Mocktail Club

The Mocktail Club

Zin in een alcoholvrij aperitief? Dan moet je bij The Mocktail Club zijn. Marie en Kaat, de zussen achter het geweldige initiatief, werken enkel met verse en natuurlijke ingrediënten en gebruiken ongeraffineerde suikers. Je shopt de mocktails in een fles van een liter, een bag-in-box van vijf liter of in de vorm van een leuk cadeaupakket. Bij je bestelling zit standaard ook een flyer met leuke serveertips en lekkere foodpairing ideeën. Cheers!

The Mocktail Club

 

Think Tomato

Think Tomato

Think Tomato, dat is huisgemaakte tomatensaus van Belgische bodem. De saus wordt met veel liefde en geduld gemaakt door founder Julie en staat extra lang te sudderen, zodat alle aroma’s vrijkomen. Bovendien wordt ze voor jou al tot in de puntjes gekruid en op smaak gebracht. Op de website van Think Tomato vind je een hele reeks lekkere en gezonde recepten die je in no-time op tafel tovert met hun heerlijke tomatensaus. When in doubt, think tomato!

Think Tomato

 

 

La Favo

La Favo

Een laatste die niet mag ontbreken in ons lijstje met Belgische webshops is La Favo. Naast de liefde voor verre reizen, delen founder Bie en wijzelf immers ook de liefde voor granola. De quinoa granola’s van La Favo worden gemaakt met quinoa van Belgische bodem en op ambachtelijke wijze gebakken. Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens goed voor het milieu. Want het leven is te kort voor een saai ontbijt, toch?!

La Favo