13 oktober 2022, door Willemijn De Leeuw

De mooiste lampen voor in huis

13 oktober 2022, door Willemijn De Leeuw

De mooiste lampen voor in huis

Ah, het lichtplan. Een van de lastige dingen in huis. Niet om een lamp te vinden, nee, lampen in overvloed. Er zijn zoveel leuke lampen! Dagelijks zie je al dat leuks voorbijkomen op the gram bij interior designers, influencers en merken. Oooh wat leuk, die moet ik hebben! Snel online besteld en eenmaal in huis denk je: wat heb ik hier nou voor bedacht? Waar moet ik 'm neerzetten? Nou, we kunnen je wel helpen om je wat houvast te geven, maar daarvóór moet ik wel een paar situaties schetsen... Leest u mee?

Voorbeelden te over...

Voorbeelden te over...

Voorbeeld 1. Stel dat je denkt… “Ik wil de hal een make-over geven“. Zelf ben ik een sucker voor gordijnen, maar meestal kan dat nét niet lekker opgehangen worden in de hal. Dan zou ik altijd gaan voor behang met print. Love zo’n eye catcher! Behang? Het ging toch over lampen? Ja, maar het gaat vooral over de combinatie van alles! Want als contrast kun je een hanglamp met een strak design en glazen bol toevoegen.

Wil je geen behang? Verf een lekker kleurtje op de muur en kies een kroonluchter als pronkstuk. Als je hal niet geschikt is voor een hanglamp, kun je natuurlijk een mooie catchy wandlamp plaatsen.

Voorbeeld 2. Je hebt een onwijs tof dressoir op de kop getikt en wil daar een tafellampje op zetten. Het is leuk om dan bij een vintage dressoir een nieuwere, modernere lamp te stylen.

Voorbeeld 3. De zoektocht naar lampen voor in de woonkamer is begonnen. Ik, Willemijn de Leeuw, ben natuurlijk van het mixen en matchen, dus een vintage dressoir met strakke tafellamp = check! Naast de bank is het fijn om een staande lamp te hebben. Deze kun je in een vintage uitvoering of in een gezellige uitvoering, zoals met een stoffen lampenkap, nemen.

Heb je een opvallende kast? Zet daar dan een klein, strakker model lamp in. Bij een uitbundig interieur zorgt een simpele plafonnière voor een rustig geheel. Zéker als je woonkamer aan de eetkamer grenst en daar wordt gepronkt met een hanglamp boven de eettafel.

Moraal van dit verhaal: elke ruimte – of het nou de hal is of je woonkamer – heeft een eye catcher met contrast nodig. Mocht je nog op zoek zijn naar een geweldig leuke lamp. Of twee. I got you!

  • Tafellamp – Salig Studio en Veenbrink Vintage (Flygsfors)
  • Hanglamp / chandelier – Socialite Family Suspension en Soho Home
  • Staande lamp – HKliving (Palm Brass) en Pooky Lights
  • Wandlamp – Soho Home en Blue Green Works (Palm Sconce)