Nederland5 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Zo voor de deur: de Winkel Op Wielen

Nederland, 5 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Zo voor de deur: de Winkel Op Wielen

Stel, hé. Je doet de voordeur open en daar staat ie dan: de SRV (aka: SeRVice) wagen van de Winkel Op Wielen. Net als vroeger, maar dan in het nu. Zou toch briljant zijn? Dat vonden oprichtsters Lotte en Meike ook, nadat (hallo 'rona) ze een hele andere koers op moesten toen hun styling en productiewerk stil kwam te liggen. Ze stuitten bij een van die event locaties op een oude bus en de rest is (soon to be) geschiedenis! Samen met een aantal gasten (die normaal ook festivals en andere events (op)bouwen), verbouwden ze de bus tot een winkel op wielen. Handig wel, want dat werd meteen de naam die de meiden  kozen voor hun nieuwe verdienmodel. Geniale omslag vinden wij.

 

Een rijdende winkel met de fijnste producten, dat is de Winkel op Wielen, voor iedereen die de artikelen die je in Amsterdam op iedere straathoek kunt kopen ook zo mist. De Winkel op Wielen rijdt namelijk (en let op) NIET door Amsterdam, maar door al die randgemeenten waar je het gros van de vroegere Amsterdammers tegenwoordig vindt (want kids, je weet).

de Winkel Op Wielen

de Winkel Op Wielen

En als je dan eenmaal het geluk hebt dat de wagen je buurtje trotseert, dan vind je er de leukste, mooiste, nieuwste en spannendste producten. Van delicatessen tot drankjes en cadeautjes zoals Gimber, Reflower, snacks van Food2smile en koekjes van Strien. En ook mooie babykleren, boeken en sieraden zijn te vinden in de Winkel Op Wielen. Niet alleen leuk om je boodschappen te doen, het is er ook super gezellig. Je drinkt er een koffietje terwijl je rondneust in die leuke ouderwetse SRV wagen en vertrekt de winkel gegarandeerd met lekkers of een snuisterij. Hadden we al gezegd dat we het hele gebeuren briljant vinden? Thought so.

En route!

En route!

Hoe je weet wanneer de Winkel Op Wielen langskomt? Je hoort aan het leuke deuntje (herkenbaar, net zoals die van de ijscoman) dat ze in de buurt zijn en via hun website kun je de routes -en de dagen dat ze deze routes rijden- vinden du moment (en in de gaten houden). Kan je écht niet wachten en wil je precies weten waar ze zijn omdat je ze niet wil missen? Simpel. Je kunt via de route tracker op de site zien waar de bus, in real-time, op dat moment is. Slim en stiekem heel leuk!