Nederland, Amsterdam15 februari 2024, door Sascha Laks

Pulitzer de binnentuin: winter editie

Nederland, Amsterdam, 15 februari 2024, door Sascha Laks

Pulitzer de binnentuin: winter editie

Pulitzer staat bekend als een stijlvol hotel in hartje Amsterdam. Maar stiekem is het veel groter dan alleen maar een hotel. Zoals bijvoorbeeld restaurant Jansz, dat ook zeker bij onze favo's hoort. De combinatie van een heel fijn restaurant (laten we zeggen dat het drie keer top is: eten, service en inrichting), en de creativiteit van het hotel, zorgen ervoor dat er vaak nieuwe initiatieven en gezellige avonden worden bedacht.

Zo ook deze winter heeft Pulitzer iets georganiseerd waardoor de winterblues een beetje worden uitgesteld.

 

 

Pulitzer wintergarden

Pulitzer wintergarden

Bij Pulitzer moet je zijn. En niet alleen in de zomer, wanneer die binnentuin o zo fijn is om even in te vertoeven. Deze dagen (lees: winterse gure dagen) is de binnentuin van hotel Pulitzer Amsterdam namelijk ook leuk om even langs te wippen. Je vindt hier namelijk de Pulitzer Winter Garden. Romantisch much. Hoe moet je dat voor je zien? Nou gewoon, gezellig, met dank aan lampjes overal, verwarmde zitjes en dekens, vuur, kaarsen, heaters waardoor je urenlang in de buitenlucht van je warme choco kunt genieten.

Jansz x smelt

Jansz x smelt

De Winter Garden van het Pulitzer is ansich al een heel unieke plek. Midden in het centrum van Amsterdam creëert het een gevoel van rust te midden van deze chaotische stad. Wat deze ervaring nog leuker maakt, is dat je nu kunt dineren, of beter gezegd, ouderwets kaasfonduen in de tuin bij Pulitzer. Hoe winters is dat? De collab tussen Jansz en Smelt, zij zijn de gastheren van de avond, is er een die je niet wist dat je nodig had. Samen zullen ze een onvergetelijke, romantische avond voor je klaarmaken. Zo’n avond die eigenlijk al perfect is vanwege de omgeving, maar nog beter wordt door de service die je krijgt. Je hebt de keuze uit verschillende soorten kazen, Nederlandse, Zwitserse of met truffel, met een zorgvuldig samengesteld assortiment aan dippers (voor in de kaas).

De onvoorspelbaarheid van het weer maakt deze avond extra uniek. Het kaasfonduen is namelijk alleen mogelijk op de dagen dat het weer het toelaat. Als dit het geval is, ben je elke dag welkom van 12:00 tot 20:00 uur.

Lees hier meer over Pulitzer