19 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De lekkerste dekentjes en plaids voor op de bank en in bed

19 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De lekkerste dekentjes en plaids voor op de bank en in bed

KOUD is het. En als het koud is willen we de boel in huis uber-gezellig maken. Geurkaars lit, joggingspak aan, Netflix erbij, kopje thee ernaast (of nee, toch liever een bel (rode) wijn) en dan hups de bank op. Tijdens zo'n bankavond mag het niet ontbreken aan bankvoer. Geen voer als in voedsel - alhoewel dat ook niet mag ontbreken - maar hebben we het in dit geval over de fijnste kussens en dekens. Snuggle up it is.

Kussens, dat zit wel goed: Bart komt namelijk soon met een eigen kussenlijn en op de site ook al een verzameling van de fijnste, gezelligste kussens, maar aan dekentjes en plaids ontbreekt het hier nog. Zo geschiede: dit zijn de lekkerste dekens en plaids waar je mee wil bankhangen.

Slowdown Studio

Slowdown Studio

Het leuke van dit merk: alles is door kunstenaars ontworpen en dat zie je. Slow living (joh) is het uitgangspunt en let’s be honest dat is precies waarvoor dit soort kleden gemaakt zijn. Cocoonen op de bank en dan zit je er ook nog eens knap bij met zo’n ontworpen deken. Deken is overigens misschien niet helemaal het juiste woord – het zijn echt knappe kleden die in een lijst ook niet zouden misstaan – maar U snapt wat er bedoeld wordt.

Slowdown Studio

Forivor

Forivor

Dit is leuk en dan met name voor het kleine spul. Maar dat hoeft natuurlijk niet: we kruipen er zelf ook met liefde onder. Of op. Forivor dus, een klein label dat bekend staat vanwege de natuurlijke stoffen van steengoede kwaliteit. Nee dat is nog niet alles: ieder design is anders en met de hand geïllustreerd. De dekens hebben aan beide kanten een aangepast design met aan de ene kant een dag illustratie en aan de andere kant een nacht ontwerp, hoe leuk is dat.

So far zijn er drie verschillende collecties met allemaal verschillende thema’s. Forest, Sea en The space above the ground. Prachtige dekens waar je als 18+ ‘er ook prima onder kunt vertoeven tijdens een bankhangavond.

Forivor

By Mölle

By Mölle

Nu eens echt gemaakt om onder weg te kruipen. Het design is tijdloos en daardoor ook leuk om iemand cadeau te doen. Mooi op je bank of bed. Alles is gemaakt van goede kwaliteit linnen, mohair, wol en gerecycled denim. Superzacht, duurzaam en verdomd comfortabel.

By Mölle

Tribe + True

Tribe + True

Geïnspireerd op de natuur en alles op de traditionele manier gemaakt. Met de hand geweven door Artisan Weaving Team in Mexico. Alles is duurzaam en mega zacht voor op de bank. De kwaliteit is zo goed dat je de deken zelfs kunt gebruiken tijdens een picknick of een dagje strand. Het design? Knap, knapper, knapst. Verschillende kleuren en prints. Er zit voor iedereen wel iets bij. Dit is zo’n deken; die neem je mee naar bed en je staat ermee op.

Tribe + True

Crisp Sheets

Crisp Sheets

Soms heb je van die dagen dat je jezelf verplaatst van het bed naar de bank en dan neem je het liefst ook nog je beddengoed mee die bank op. Crisp Sheets is de oplossing: de Nederlandse club heeft namelijk de allerheerlijkste (en gigantische) quilts in de allermooiste kleuren. Fijn voor op je bed én een aanrader voor op de bank. Dik, zacht en in allerlei knappe kleuren.

Je kunt bij Crisp Sheets gepersonaliseerd beddengoed laten maken en ook daarmee kun je prima hangen op de bank hoor.

Crisp Sheets

Bolia Plaids by Büro Famos

Bolia Plaids by Büro Famos

Deze plaid heeft de naam Shore en is ontworpen door Büro Famos, een Duitse designer. De naam Shore komt ofcourse van de zee. De plaids moeten je doen denken aan het rustige en relaxte gevoel van de kustlijn, oke interessant. Het leuke is dat de plaids aan beide kanten anders zijn maar toch zijn de dekens wel tijdloos. De plaids zijn van wol en katoen gemaakt, een fijne mix die je lekker warm houdt tijdens een banksessie.

Bolia Plaids

Klippan

Klippan

In de winter slapen en bankhangen we meer, dat is een feit dus een goede deken is gewoon belangrijk. De dekens van Klippan zijn warm, zacht, comfortabel en classy. Klippan gebruikt niet zomaar wol van het eerste het beste schaap. De hele Klippan collectie is gemaakt van eco-wol en organic cotton en dat zie je niet alleen, maar je voelt het ook en dat is misschien in dit geval nog wel belangrijker.

Klippan

LRNCE

LRNCE

Niet echt voor op de bank, meer voor in een lijst, maar hij mag toch niet ontbreken hier. Bij Bart zijn we nogal op Marrakesh. De knappe tegels en de mooiste kwaliteitskleden? Altijd (bijna) uit Marrakech. In het geval van LRNCE is alles met de hand geweven van katoen en wol. Op de kleden zijn ook nog eens vormen met de hand geborduurd of geschilderd. Stuk voor stuk kunstwerken. Alles organisch en zo stijlvol zoals we dat van Marrakesh-achtige ontwerpen gewend zijn. En klopt, het is even investeren want zo’n plaid kost minimaal 400 euro maar echt waar, je doet er dan ook de rest van je leven mee.

LRNCE

"

Ook fijn tijdens een binnenzitdag: de lekkerste sloffen waar je de komende tig winters, koude lentes en natte herfsten heerlijk van zult genieten. Lees hier meer.

 

"