15 oktober 2020, door Sanne Groot Koerkamp

Een franse droom: Domaine du Meunier

15 oktober 2020, door Sanne Groot Koerkamp

Een franse droom: Domaine du Meunier

Als je naar Zuid-Frankrijk rijdt, kom je er praktisch langs; Domaine du Meunier. Maar ook als bestemming an sich is deze onwaarschijnlijk coole chambre d’hotes echt het omrijden waard. Je kunt hier gerust een week vertoeven met een geliefde voor een romantische vacay, met je (schoon)familie voor een weekend waarin je niet op elkaars lip hoeft te zitten (daarvoor zijn de gebouwen, de 6 gites, 5 kamers en 4 appartementen en het terrein groot genoeg) of met vrienden, om lekker brocantes af te struinen en het 's avonds laat te maken met veel (te ;)) lekkere wijn, die eigenaren Coen en Ariane verkopen in de salon.

Ook (juist!) met kinderen is dit een ideale plek om te zijn; van de trampoline in de tuin, tot de rijdende trein rondom het plafond in de ontbijtkamer, en het antieke speelgoed waar je ook maar kijkt (en waarmee gespeeld mag worden). Een kinderparadijs. En om nooit te vergeten: de draaiende, horizontale spiegel in een vitrinekast die vol staat met schattige bakjes prachtig gekleurde zuurtjes, waar ze voor een dubbeltje de gelukkige eigenaar van kunnen worden.

 

Dit is een plek waar je fantasie en creativiteit worden geprikkeld. Waar kunstenaars, schrijvers en artiesten zich thuis zullen voelen. De Citroen DS in de gang, de torenhoge graansilo die is omgebouwd tot waanzinnig stijlvolle appartementen en de Salle Parias (pinball-hal) die in het weekend wordt afgehuurd voor trouwerijen en feesten. Wij zagen ons hier meteen in die gedroomde witte jurk dansen met 100 vrienden tot diep in de nacht. Bijzonder detail: tegen de wanden staan tientallen antieke flipperkasten (die het doen!).

 

 

En nu even over Ariane en Coen; twee Amsterdammers die verliefd werden op elkaar en op deze plek. Ze verkochten in 2004 hun restaurants en hun huis in Amsterdam om hier de ‘Ik Vertrek-droom’ te leven. Ze brachten 3 kinderen groot en bouwden ondertussen een waar paradijs op. Had ik al gezegd dat ze ontbijt serveren met zalig brood, verse eitjes van eigen kippen en dat alles bij Johannes Vermeer achtige lichtinval op het hebberigmakende Franse servies? Meunier betekent molenaar in het Frans, en zowel Coen als Ariane hebben allebei een grote liefde voor brood. Ariane leerde ooit Frans bij biologische bakkers in de Pyreneeën en Coen werkte lange tijd voor een molenaar met een watermolen vlakbij de Loire. Hij bracht de zakken meel naar de bakkers.

Domaine du Meunier is verfijnd met een ruig randje. Heel eerlijk; we gingen hier met een brok in de keel na twee nachten weg. Alsof het domaine een stukje van jezelf wordt, dat je nog veel beter zou willen leren kennen.