2 juli 2018, door Maartje

Duurzaam baby-initiatief: cribster.nl

2 juli 2018, door Maartje

Duurzaam baby-initiatief: cribster.nl

Euhja, natúúrlijk was ik hartstikke superkoppig and all toen ik zwanger bleek: nee nee nee, ik wilde alles nieuw. De baby had best wel even op zich laten wachten en dikke kans dat we dit allemaal maar één keer (kunnen/ mogen) doen en dus was (is!) - uiteraard - alleen het beste goed genoeg. Tsja. Inmiddels zijn we precies 5 maanden verder en is de kleine (grote!) boy al uit 3 (DRIE!) bedjes gegroeid. Eerst was er de beeldschone mozesmand van Kind (a.k.a. The Kind Label) voor naast ons bed, gemaakt voor vrouwen in Kenia die ook de opbrengst van de manden ontvangen (dus hé, dat is ok). Toen kwam er het o zo schattige rotanwiegje (tweedehands gekocht bij Studio Wietske die mooie oude spullen een nieuw leven geeft) en nu is ook de kleinste maat van ons beeldige Stokke bedje te klein en is die inmiddels naar het standje groter verbouwd (en daar kan de man nog een paar jaar in dus we hebben het heus wel een beetje economisch gedaan hoor). Moraal van het verhaal: je geeft een fortuin uit aan zaken die binnen een paar maanden al overbodig zijn. Leuk en mooi maar overbodig. Dat is niet alleen zonde van je budget maar ook helemaal niet duurzaam. In comes Cribster.nl

Cribster.nl

Cribster.nl

(moet me overigens wel even van het hart dat de Mozesmand nog altijd staat te shinen in huis en onderdal biedt aan van-alles-en-meer. Het rotanwiegje is naar vrienden en bed nummer 3, de meegroei Stokke, is to stay – hoe duurzaam van ons)

Cribster dus, een dijk van een initiatief waar je, in een notendop, een wiegje kunt huren om zo je baby een echt duurzame start te geven met minder verspilling. En nee, daar krijg je geen ‘afdankertjes’ voor maar alleen de mooiste merken van de beste kwaliteit die zijn gemaakt met respect voor mens & milieu. Spullen voor je kinderen zouden immers niet ten koste moeten gaan van je kleinkinderen. Bovendien is het matrasje naar keuze een gereinigd of zelfs compleet nieuw. Kijk. Daar heeft een mens (en een baby) wat aan.

Hetzelfde geldt voor babykleertjes: doordat kleintjes zó hard groeien, worden babykleertjes en wiegen meestal niet optimaal gebruikt. Ze kunnen – mits je kiest voor kwaliteit – echt nog wel een baby aan! En mocht er nu een wieg of een kleer noet meer aan de Cribster kwaliteit voldoen, dan worden alle spulletjes gedoneerd aan Stichting Babyspullen, een club die baby’s die in armoede zijn geboren een eerlijke kans geven. Hear hear, hulde hulde.

Uiteraard deed ik tijdens mijn zwangerschap uitgebreid onderzoek. Resultaat: eigenlijk wilde ik een co-sleeper want praktisch en gezellig, je kleintje naast je. Daarnaast was een co-sleeper volgens velen de beste optie. Toch werd het de mozesmand want ik kon niet alles. Had ik toen maar gehoord Cribster.nl. Cribster heeft namelijk precies de juiste co-sleepers en wiegen die het best uit de test komen en er ook nog eens prachtig uitzien. Zoals de Leander hangwieg en de Troll Sun Co Sleeper die je huurt voor 70 (hangwieg) of 40 (co-sleeper) voor de eerste maand en daarna twee tientjes per maand (de hangwieg gebruik je meestal maar 3 maanden vandaar dat de beginprijs iets hoger is). En de Kidsmill wieg hebben ze ook, ook al zo mooi.

"

Hetzelfde geldt voor babykleertjes: doordat kleintjes zó hard groeien, worden babykleertjes en wiegen meestal niet optimaal gebruikt. Ze kunnen – mits je kiest voor kwaliteit – echt nog wel een baby aan!

"

En er is meer, namelijk de kleertjesbieb van Cribster. Het idee: shop in de bieb de kleertjes van de merken die je mooi vind, draag ze zonder voorzichtig te doen en wil je iets houden, dan kan dat ook geregeld worden. Het excacte verhaal lees je hier: Cribster Babykleding Bibliotheek

 

Of het dat was? Bijna. Want de cadeaufunctie van Cribster vind ik dus ook een briljant plan: geef een moeder in spe een cadeaubon (die wordt mooi verpakt en is echt een cadeau) voor een budget dat je zelf kiest en moeders mag zelf helemaal los op wieg of kleertjes. Zo komt je cadeau altijd in de juiste maat, is het altijd naar smaak en je bent ook nog eens ontzettend duurzaam bezig. Handjes op elkaar.