16 juni 2021, door Nina van Hilst

Bewuste beauty – zo krijg je natuurlijke wenkbrauwen op een duurzame manier

16 juni 2021, door Nina van Hilst

Bewuste beauty – zo krijg je natuurlijke wenkbrauwen op een duurzame manier

Natuurlijke wenkbrauwen bedoelen we zo dubbelzinnig als het maar kan. In de eerste plaats om producten te gebruiken die gezond zijn voor jezelf, dieren en de natuur. Oftewel wenkbrauw pomades en make-up die clean, duurzaam en dierproefvrij zijn. Of waar we natuurlijke wenkbrauwverf kunnen vinden. En ook is dit een stille hint voor volle doch zachte wenkbrauwen. Want laten we behalve zacht voor mens, dier en planeet ook zacht voor je looks zijn.

 

Wat op deze zonnige dagen echt niet mag ontbreken, is een tube zonnebrand in je tas. Lees hier welke goed zijn voor je huis én de planeet.

Natuurlijke wenkbrauwverf

Natuurlijke wenkbrauwverf

Om maar meteen met het “slechte” nieuws te beginnen: 100% natuurlijke wenkbrauwverf is er niet. Dit soort informatie weten leken misschien niet, maar gelukkig zijn er ook bevriende pro’s. Marlous van Skin District weet dat om je wenkbrauwen semipermanent te verven waterstofperoxide nodig is. Daarmee blijft de verf vier tot zes weken zitten. Henna is wel een natuurlijke optie, maar kleurt de huid ook mee. Die wordt na een poosje oranje en daar moet je van houden. Dat gezegd – en nu komt het goede nieuws – hebben ze in de webshop van Skin District de Brow Perfector van Inika. Dit product is 100% natuurlijk, vegan en zelfs Halal (zonder alcohol). Het geeft een mooie kleur en fixeert de wenkbrauwen, maar ‘s avonds was je het er dus wel weer vanaf.

Xlash wenkbrauwserum

Xlash wenkbrauwserum

Een wenkbrauwserum maakt je wenkbrauwen voller op een natuurlijke ogende manier, maar ze zitten vaak ook vol chemicaliën en dierenleed. Xlash heeft serums voor vollere wenkbrauwen en wimpers zonder al die nare bijzaken. Wanneer je iedere avond voor het slapen gaan het serum opbrengt, belooft Xlash binnen 28 dagen vollere wenkbrauwen.

Xbrow van Xlash

Mádara Natural Brow Pomade

Mádara Natural Brow Pomade

Hufterproof je wenkbrauwen doen. Zelfs de mensen die niet zo bedreven zijn met de make-upkwasten kunnen met deze natural brow pomade van Mádara overweg. Een beetje pomade met een kwastje op je wenkbrauwen smeren, borsteltje eroverheen en klaar zijn je natuurlijke en volle wenkbrauwen. Dit wenkbrauwmiddel is 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij. Mádara heeft tevens een Grow & Fix die je wenkbrauwen en wimpers doen groeien.

Mádara