21 april 2021, door Anne Abendroth

Earthday 2021 is coming – hier tips om duurzaam bepakt op reis te kunnen

21 april 2021, door Anne Abendroth

Earthday 2021 is coming – hier tips om duurzaam bepakt op reis te kunnen

As you know zijn we altijd op zoek naar bewuste tips om iets terug te doen voor onze aarde. Vandaar ook de rubriek Bart Bewust. Want er is maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. U snapt. Tijdens Earth Day op 22 april 2021 wordt de aarde in het zonnetje gezet. En dat gebeurt niet alleen in Nederland. Integendeel. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd om onze mooie planeet te beschermen door aandacht te vragen voor zaken als klimaatverandering, ontbossing en meer. Hulde! En in het teken van Earth Day hebben we een lijst met inpaktips voor de milieuvriendelijke reiziger. Komt 'ie

 

 

Tip 1: Less is more

Tip 1: Less is more

We trappen af met de gouden regel als je gaat reizen. Want less is more. Echt. En wij kunnen het weten. Soms sta je uren lang voor je kledingkast en wil je gewoon alles meenemen. Maar dan ook echt alles. Ook al ga je maar twee weken op vakantie. Been there, done that. Handbagage is de holy grail van het reizen. Of je nou reist met het vliegtuig of niet. Letterlijk alles wat je doet om de inhoud van je bagage te verminderen is een teken dat je eco bezig bent. Zoals Coco Chanel zei:”‘Kijk, voordat je het huis verlaat, in de spiegel en doe er een ding af.” Je zult zien dat je al die spullen helemaal niet nodig hebt. Good.

Tip 2: Welke reistas neem je mee

Tip 2: Welke reistas neem je mee

Oké, het materiaal en de voorwaarden waaronder de reistas is gemaakt, zijn belangrijk als je op een milieuvriendelijke manier wilt reizen. Want veel bedrijven maken hier grote claims over, maar het gaat erom wat jij leuk vindt. Meestal is de goedkoopste optie niet heel milieuvriendelijk, omdat deze niet zo lang meegaat. Ga liever voor de Pattagonia’s Black Hole collection, helemaal gemaakt van gerecyclede materialen. Als je voor een ietwat stylisch look wil gaan, dan zijn de tassen van Elvis and Kresse een aanrader. Deze tas is gemaakt van een uit elkaar gehaalde brandslang. En de opbrengst gaat ook nog eens naar een goed doel. Win-win, vinden we.

Tip 3: badkamer essentials

Tip 3: badkamer essentials

Toegegeven nemen we vaak mini versies van onze favoriete shampoo, body en face wash en conditioner met ons mee op vakantie. Want doordat ze zo klein zijn, vinden we ze fijn. En niet te vergeten handig. Maar aangezien je ze meteen weggooit als ze op zijn, is het geen milieubewuste keuze. Je kunt beter hervulbare flessen meenemen en die thuis (of in het hotel) vullen met de producten. Alles wat je eenmalig kunt gebruiken, is een no go..

Lees hier meer over groene verzorgingsproducten.

Tip 4: duurzame zonnebrillen

Tip 4: duurzame zonnebrillen

We love zonnebrillen. En al helemaal als ze van bamboe of gerecycled plastic gemaakt zijn. Want daar wordt moeder natuur ook blij van. Hear hear. En een tip bij het kiezen van accessoires die duurzaam zijn: sociale impact boven sales. Echt duurzame merken vinden de sociale impact belangrijker dan zoveel mogelijk verkopen.

De zonnebrillen van Dick Moby hebben een toffe missie. Namelijk het verminderen van plastic afval. De brillen zelf zijn gemaakt van gerecycled kunststof of bio-kunststof  en zelfs het schoonmaakdoekje en de hoes zijn duurzaam. Go go go, Dick Moby.

 

 

Tip 5: duurzame bekers

Tip 5: duurzame bekers

Je kent het wel. De smaak van het kraanwater in Frankrijk dat gewoon niet te hakken is. En dan eindig je in de supermarkt met super veel plastic flessen water. Want je moet genoeg water hebben, hydratie tot the max. Maar ja, het is natuurlijk niet heel milieuvriendelijk. Als je een duurzame waterfles meeneemt, hoef je niet die voorraad plastic flessen in te slaan. De flessen van LARQ hebben bijvoorbeeld een zuivering functie, waardoor je gewoon in het buitenland kraanwater kunt drinken. Wordt moeder natuur ook blij van.

Lees hier meer over herbruikbare koffie cups to go.

Pack for a purpose heeft als doel om gemeenschappen over de hele wereld in positieve zin te beïnvloeden door reizigers een handje op weg te helpen die hun steentje willen bijdragen aan deze gemeenschappen. Je kunt bijvoorbeeld via de website kijken wat mensen in bepaalde gebieden het meeste nodig hebben en dit meenemen in je reistas om het af te geven aan een hotel in de buurt van die gemeenschap. Want de hotels kunnen een grote rol spelen om de middelen te verdelen onder de mensen die het nodig hebben. Vinden we een mooi plan.