Nederland3 december 2020, door Maartje

5 x de lekkerste manieren voor een heerlijk geurend huis

Nederland, 3 december 2020, door Maartje

5 x de lekkerste manieren voor een heerlijk geurend huis

Toegegeven... We zijn hier bij Bart best wel snobs als het aankomt op de betere 'luchtverfrissers'. Alleen de meest fijne/ meest verfijnde geurkaarsen komen erin, wasmiddel móet lekker ruiken en van een supermarktmerksopje moeten we niks hebben. Een korte inleiding waarom we tot dit rijtje kwamen... Want je huis langdurig lekker laten ruiken, hoe doe je dat dan? Dit zijn onze favs (maar stuur een mailtje als je we wat gemist hebben; het is een leuke hobby dit en we zijn immer op zoek naar meer/ beter/ lekkerder).

De allerlekkerste geurkaarsen (scoor je op vakantie)

De allerlekkerste geurkaarsen (scoor je op vakantie)

Hotel Costes, Parijs blijft favoriet onder het internationale, maar zeker ook onder het Franse nationale modepubliek. En dat is niet voor niks. But ok, de geurkaars van Costes is toch wel mega favoriet bij Bart. De kaars is al sinds 2001 de homegeur van het Hotel in Parijs en dat snappen we heel goed. Geuren van gewaxt hout, rum, mahonie, bittere sinaasappelschil, paprika, eikenmos en zachte tonen van tabak. We zijn fan.

Charlotte Rhys, Cape Town, geurkaarsen ontwikkeld in Zuid-Afrika onder het motto: kind to you kind to nature, houden we van. Het fijne, de kaarsen zijn niet alleen kind voor de natuur, ze ruiken ook nog eens hartstikke lekker. Fris, kruidig met warme ondertonen.

La Mamounia,  Marrakech, ook de huisgeur van La Mamounia, het iconische hotel in Marrakech is niet te  missen: Marrakech op zijn lekkerste en  zoals alleen Marrakech kan ruiken. Een beetje sinaasappel, een beetje kruiden en een beetje zeepsop.

Geurwolkje

Geurwolkje

Geurwolkje, alleen die naam al, te leuk toch! Compacte en knappe diffusers die door middel van kleine maar frequente trillingen ontstaat er een koude verneveling en verspreid de diffuser luchtvochtigheid en de toegevoegde etherische olie. En het ligt er dus aan welke olie je toegevoegd maar iedere olie heeft een verschillend effect op je lichaam. De ene vermindert stress met geuren als lavendel en sinaasappel en de ander verminderd je verkoudheid of kan zelfs griep tegengaan en bestrijden. Elke geur heeft zo zijn eigen powers. Nog een pluspunt de diffusers zien er knap uit met ieder een eigen design. Verschillende kleuren en soorten hout. Zo is er voor ieder wel een die past in je huis of op kantoor. Nieuwsgierig? Snappen we, kijk hier voor alle modellen en geuren. 

Roomspray

Roomspray

Het kan je (bijna) niet ontgaan zijn maar Marie Stella Maris is een hit. En dan niet alleen voor hun lekker water in de knappe flessen, ondertussen zijn ze ook een hit als het gaat om de beautylijn, Terug naar het onderwerp een lekker geurend huis nou dan ben je bij Marie aan het goede adres. Bijvoorbeeld de geur Objects d’Amsterdam (favoriet bij Bart) is een geur van witte thee, met citrus tonen van bergamot en ofcourse citroen. Ook leuk een bezoekje naar de boutique op de Keizersgracht.

Bij Rituals weten ze ook wat lekker is. Mooi ontworpen flessen met authentieke geuren zoals de Black Oudh Pafrum, die zorgt voor een warme Oosterse houtgeur. Of de Savage Garden met Muskaatsalie voor een stimuleren en herstellend effect. En wat het bij Rituals allemaal extra leuk maakt, is dat de prijzen voor de roomsprays echt ontzettend meevallen, voor 29,95 heb je de sprays en ruikt je huis zo lekker dat je de deur niet meer (vrijwillig) uit wil.

Wasparfum

Wasparfum

Wisten we niet, maar Rituals heeft naast al die (bekende) fijne producten ook nog wat onontdekte toppers zoals het wasmiddel en de wasparfums. Niets lekker dan fris ruikende kleding toch. En dan niet zomaar fris, maar ontzettend lekker fris. Fris als in, ik pak die trui en stop mijn neus erin om er de hele dag aan te ruiken zo lekker. Handig toch vooral voor je items die je liever niet in de wasmachine stopt. Hups, even een spraytje over die mooie wollen trui en go go go.

The Laundress is ook een aanrader. Een samenwerking tussen The Laundress en Le Labo zorgt voor een perfecte combi. Geuren van noten, kardemom, iris, viool, dandelhout, papryes en cederhout. Oke, heel even op pauze… we hebben het hier gewoon over een wasmiddel he mensen, ha.

SCENTED OVALS

SCENTED OVALS

Lekker ouderwets en alleen daarom al leuk: scented ovals. Van die schijfjes die je in je kast hangt zeg maar, de nieuwe versie van de nog ouderwetsere geurbuiltjes. Diptique heeft de heerlijkste. De scented ovals van Diptique zijn allemaal wit, clean en allemaal hebben ze een eigen design. Zo heeft de Paris en Fleur een getekende roos in het midden met een lief touwtje zodat je hem in je kast kan hangen. En het fijne van de ovals is dat je er dus niks voor hoeft te doen. Ophangen en het werkt.