1 mei 2020, door Barts Boekje

Eveline Stallaart deelt tips over ‘how to keep the fire burning’

1 mei 2020, door Barts Boekje

Eveline Stallaart deelt tips over ‘how to keep the fire burning’

Coronacation, dat klinkt als een staycation ten tijde van deze pandemie. Maar ontspannen is het allerminst, of in ieder geval niet de hele tijd, non? Stellen zonder kids slaan vast fanatiek aan het seksen, maar het 24/7 samen zijn kan er ook voor een bore-out in bed zorgen. En als je samen in deze tijd een business genaamd ‘gezin’ hebt te runnen, dan is een vlammend sekssleven misschien niet je hoogste prioriteit. Seksuologe Eveline Stallaart deelt haar tips to spice it up a little.

 

Beeld: Dainis Graveris

Mensen hebben allemaal honger naar fysiek contact. De drang om aangeraakt te worden. Dan komen er hormonen vrij die stressverlagend werken en ervoor zorgen dat we rustig worden. Bovendien krijgt ons immuunsysteem zelfs een boost van een rondje samen dollen in je blootje. Als er een goede reden is om seks weer als eerste levensbehoefte te stellen, dan is het wel dat we er gezonder en gelukkiger van worden. Zo houd je het spannend:

Beetje spelen met l'Eve

Beetje spelen met l'Eve

Moeite voor elkaar blijven doen, dat is de kunst. Regel een luxe thuisdiner, trek een knap setje aan en verras met een nieuw speeltje om de boel up te spicen. Dat we niet vies zijn van een goeie toy getuigt dit lekkere lijstje (dat overigens aangevuld blijft worden), maar er is meer. Veel meer, en dat gaan we komende tijd allemaal delen.

Samen met je quarantaine-genoot makkelijk instappen qua seksspeeltjes? Ga voor de vibrator l’Eve. Vrouwvriendelijk en qua vorm anders dan de standaard ‘staven’. Ligt fijn in de hand en is bedoeld om clitoris en het gebied eromheen te stimuleren. Er zitten negen standjes op, maar het moge duidelijk zijn dat de stevige trilling het snelste the trick does. En – hier gaan we helemaal lekker op – hij kan mee in bad en onder de douche. Dus ook voor een private party met de deur op slot is l’Eve je go to sextoy. Minder sexy, wel heel tof: een gedeelte van de opbrengst van de L’Eve gaat naar Stichting Olijf, dat is opgericht voor vrouwen met gynaecologisch kanker.

L’Eve

Grenzen opzoeken met Ultiem Verlangen

Grenzen opzoeken met Ultiem Verlangen

Telefoon uit, laptop weg en tijd voor een spelletje. Schermen zijn killers voor je seksleven. Move over Rummikub, we gaan een avondje teasen en pleasen met het erotische spel Ultiem Verlangen. Met z’n tweetjes verleg je aan de hand van vragen en opdrachten steeds iets meer grenzen. So far de tekst op de box, want in de praktijk is het een geinig spelletje om de geilheid een beetje aan te wakkeren.

Je begint met de softe vragen als ‘heb je weleens een fantasie gehad over iemand van dezelfde sekse?’, maar wie ‘zin’ heeft kan gelijk upspeeden naar het hardcore gedeelte waar er gewoon lekker gepenetreerd wordt en je gaat experimenteren met rollenspel. Nog een stapje verder? Er is ook een Ultiem Verlangen 100% Kinky met bondage, prikkels en partnerruil.

Ultiem Verlangen

Pageturner: Houd me vast

Pageturner: Houd me vast

Nog even lezen in bed? Mwah, over het algemeen niet het heetste voorspel. Zorg dat er nog wat energie over is voor actie tussen de lakens en áls je al een boek pakt, laat het dan de bestseller Houd me vast van Sue Johnson zijn. Daar krijg je niet spontaan rode koontjes van trouwens, maar het is een eye opener voor stellen die even op zoek zijn naar dat vonkje. Sue geeft aanwijzingen voor zeven gesprekken voor een hechtere relatie. Dan komt het daarna met de seks ook wel goed.

Houd me vast

Houd vooral de blog in de gaten want Eveline doet volgende week weer een (seks)boekje open.