25 april 2022, door Isa de Laat

Met deze tips ga je fit en gebalanceerd de zomer in

25 april 2022, door Isa de Laat

Met deze tips ga je fit en gebalanceerd de zomer in

Aha, summer body... Met temperaturen van 20graden-plus weet je het zeker: de zomer staat om de hoek. En daar komt ook meteen de paniek, want eigenlijk zijn we er nog lang niet klaar voor. Een gezond gewicht, gezond eetpatroon en gezond bewegen... Waar moeten we beginnen?! Eenmaal de stap gezet naar de sportschool en de juiste oefeningen gevonden? Dan kunnen we ons gaan richten op de voeding. David Lloyd Health clubs, waar Coach Tessa to rescue is. 'Onze' Tessa heeft namelijk tal van tips om fit en gebalanceerd de zomer in te gaan.

 

Sporten, maar kids om je heen? Neem ze mee. No more excuses met dit lijstje sporten met je kleine.

Eten voor en na het sporten

Eten voor en na het sporten

Eten en sporten, jup, dat gaat hand in hand. Maar ach, wat is het moeilijk. Vooral de prangende vraag wat je eet voor en na het sporten. En dan voornamelijk wanneer je de spieren intensief gaat trainen. Volgens Tessa van David Lloyd Health is het belangrijk om twee uur voor de training al niets meer te eten. Dit omdat energie dan van je lichaam naar je spieren wordt gestuurd en niet naar de vertering. Wisten we niet, nu wel en voelt toch als een stap dichterbij de zomer.

Maar na die intensieve work-out is er dan wel weer niks zo belangrijk als eten. Trainen maakt kleine scheurtjes in de spieren (spiervezels, hallo) en die spieren moeten eiwitten krijgen. Vandaar dat die eiwitshake dan zo vaak genoemd wordt. Voor de vegans onder ons zijn erwten-, rijst- of hennepproteïne een goed alternatief.

Wij raden Premium Vegan Protein van Frecious aan. Deze is ook erg lekker voor het maken van açaíbowls.

Pre-workout

Pre-workout

Niet eten voor het sporten, maar die pre-workouts dan? Het lijkt een rage te zijn en of we mee moeten gaan blijft de vraag. En we snappen als je niet weet wat het precies is, we zijn hier tenslotte niet omdat we al experts zijn rondom voeding en work-outs. Tessa legt het graag uit “Pre-workouts zijn energie opwekkende supplementen en in sommige pre-workoutmixen zitten veel suikers of slechte zoetstoffen zoals aspartaam.” Weg daarmee dus. “Eigenlijk heb je als pre-workout alleen elektrolyten en aminozuren nodig.” Dus even zoeken daarop en je vindt ze zonder veel suikers of zoetstoffen. Handig om te weten is dat je lichaam ongeveer vijftien tot dertig minuten nodig heeft om de pre-workout op te nemen.

Afvallen en vegetarisch dieet

Afvallen en vegetarisch dieet

Elk lichaam is mooi en afvallen werkt bij ieder lichaam anders. Volgens Tessa is het beste dieet altijd op maat gemaakt. Voor het vergroten van spiermassa zal creatine helpen, maar andere go-to snacks zijn een reep met eiwitten, een eiwitshake of wat noten.

Een vegetarisch dieet is razend populair. Aangetoond is dat de kans op hart en vaatziekten afneemt wanneer het eten van vlees wordt verminderd. Maar daarbij komt wel de keerzijde, omdat je bepaalde vitaminen mist. Hiervoor kun je supplementen slikken: eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 zijn hierbij het belangrijkst.

Tessa heeft nog een paar andere tips. Ten eerste is het belangrijk om je lichaam zo snel mogelijk na het sporten te voeden met koolhydraten en vocht. Water all day is the key dus. Het beste kun je zo gevarieerd en evenwichtig mogelijk eten met fruit en groeten. Dit geeft je lichaam energie die voornamelijk uit koolhydraten moet komen en daarna uit eiwitten en vetten.

Ben je nieuwsgierig naar David Lloyd Clubs en hun healthcoach? Go for it! Een dikke aanrader is het – beloofd. Inschrijven doe je hier.