Nederland, Zwolle20 september 2017, door Maartje

Gillende Keukenmeiden Zwolle

Nederland, Zwolle, 20 september 2017, door Maartje

Gillende Keukenmeiden Zwolle

Loop je zomaar een beetje ‘achterlangs’ door de oude, smalle straten van Zwolle te slenteren, de winkelstraat parallel van je, dan zou je zomaar bij toeval – net als ik  - tegen één van de allerleukste adressen van Zwolle aan kunnen lopen: ontbijt-, brunch-, en lunchcafé De Gillende Keukenmeiden, gevestigd in een oude mangerie.

Barts-Boekje- gillende keukenmeiden zwolle

De zaak voelt nostalgisch, dorps bijna, dankzij de oude elementen, de stoere ogenschijnlijk lukraak gekozen inrichting van een allegaartje aan houten stoelen en tafels, de gezellige dames (de Gillende Keukenmeiden them selves uiteraard) achter de kleurrijke toonder die vól staat met werkelijk de lekkerste taarten ever, en vooral dankzij de grote tuin naast de deur, met mooi weer het grootste cadeau van Zwolle. Aan de bomen hangen juten zitjes, op eenvoudige pallets liggen gekleurde kussens en aan de ruime tuintafels eten je het meest gemakkelijk.

 

Barts-Boekje-gillende keukenmeiden zw

Nog even terug naar die toonder: daarop zoals gezegd een keur aan verrukkelijke taarten, de een nog aantrekkelijker en kleurrijker dan de andere, alles huisgemaakt naar wat het seizoen te bieden heeft, alles biologisch.

Barts-Boekje-de gillende keukenmeiden

Het mag geen verrassing zijn dat de keukenmeiden ook een puike high tea serveren, maar voor de lunch mag je je verheugen op fikse sneden vers gebakken zuurdesembrood met avocado-ei-salade, spicy kruiden en knapperige bacon (yes please) of een pindakaas-sambal-boterham-plus, of een warme sandwich met drie soorten gegrilde kaas. En meer van dat. Soep en salades wisselen – even naar vragen en je krijgt een enthousiaste opsomming.

Meerminneplein 7, gillende-keukenmeiden.nl

Dit artikel schreef ik oorspronkelijk voor NS Favourites. Check de site van NS voor meer tips van yours truly in onder andere Maastricht, Breda en Zwolle.