Nederland, Utrecht7 mei 2022, door Iben Dekker

Pannenkoeken eten doen we alleen bij Hendrik in Vreeland aan de Vecht

Nederland, Utrecht, 7 mei 2022, door Iben Dekker

Pannenkoeken eten doen we alleen bij Hendrik in Vreeland aan de Vecht

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee - wie lust ze niet? In 'het pannenkoekenrestaurant' eten is dan ook de favoriete bezigheid zo in het weekend met de koters... Maar tsja, wij (lees: de groten) vinden de meeste pannenkoekenhuizen nou toch niet helemaal de allerleukste - of nouja vooral niet de allermooiste - plek om te eten. Maar wat nou als we je vertellen dat we er eentje hebben gevonden met smaak, zowel leuk voor ouders als kids? Ha! Hendrik in Vreeland aan de Vecht is het antwoord. Restaurant Hendrik was voorheen Restaurant Noord-Brabant en is na een intensieve verbouwing heropend (waarbij het klassieke karakter natuurlijk wel behouden is gebleven). En ohja, voor degenen die echt geen zin hebben in pannenkoeken, is er ook nog veel meer anders lekkers. Sowieso een goeie dus.

Restaurant Hendrik

foto credits R.M.B via @rmariusb

Hendrik, Vreeland aan de Vecht

Hendrik, Vreeland aan de Vecht

Wat vroeger een koetshuis was, is nu omgetoverd tot het huidige Restaurant Hendrik. Een hip pannenkoekenrestaurant met een heerlijk terras en tuin in het liefelijke Vreeland aan de Vecht. Midden in het dorp op een unieke locatie. Dé ontmoetingsplek voor families, wandelaars, fietsers, bootvaarders en andere liefhebbers van de Vechtstreek. Hendrik staat bekend om haar pannenkoeken die sinds 1967 naar eigen recepten met oermeel van de lokale molen worden gemaakt, een echte lokale parel dus. Naast pannenkoeken kun je bij Hendrik ook terecht voor veel ander lekkers. Zo heb je de echte Hollandse klassiekers (vertaling: tosti’s op het menu, verschillende kroketten, salades, soepen en nog meer). Ook leuk: Hendrik is de perfecte locatie voor het vieren van een verjaardag, feestje of borrel.

 

Flora Batava

Flora Batava

Als je dan toch in de buurt bent, neem dan ook even een kijkje bij Flora Batava, een rijksmonument midden in het groen en aan het water. Flora Batava in Nieuwersluis heeft veel, zit bij allemaal leuks vlakbij en is zelf een pracht van een plek waar iedereen wel aan z’n trekken zal komen. Thee drinken op de buitenplaats, rustig opstaan met uitzicht op de Vecht of een gezellige borrel bij het Theehuis. Bij Flora Batava werd ooit de eerste ananas geweekt, dat weet je nu mooi ook.

In de prachtige serre van het in-house restaurant Bloei zit je onder donkergrijs stalen balken, tussen exotische planten, met de neus bijna in de Vecht en omringd door groene pracht van de Flora Batava tuin en buitenplaats. Het eten is er om te smullen (en regionaal!) en opgemaakt als een klein kunstwerk. De kamers zijn ingetogen chique, met rustige kleuren, fluwelen details (die olijfgroene zitjes wil je ook thuis hebben staan) en een mooie houten vloer die wordt afgewisseld met grote diepgrijze tapijten op die plekken waar het telt (bij je bed bijvoorbeeld – geen koude voeten ‘s ochtends).