10 september 2020, door Imara Milatz

het Carré Terras op de Amstel, waar je nooit meer weg wil

10 september 2020, door Imara Milatz

het Carré Terras op de Amstel, waar je nooit meer weg wil

Toch echt wel een van de ALLER leukste in het midden van de stad: het Carré Terras op de Amstel. Wat je noemt van een nood een deugd maken: er werd een ponton OP het water gemaakt waarop een enorm terras kwam. Daar zit je dus met een fantastisch uitzicht over de Amstel en in zon tot in de late avond. En dan (sort of, je zit toch op een ponton) dobberend de zomeravond(en) in. Hartje.

het Carré Terras op de Amstel

het Carré Terras op de Amstel

Valt niet te betwisten dat je daar lekker zit. Valt ook niet te betwisten dat opstaan en je plekje aan een ander doorgeven moeilijk is. Maar terug blijven keren mag! Dat aanschuiven kun je er immers de gehele dag door. Vanaf de lunch door naar het diner met afsluitend een borrel. Of andersom, waar je zin in hebt. Maar het wordt nog leuker: Carré stelt iedere twee weken een deel van het terras als pop-up beschikbaar voor Amsterdamse restaurants die zelf geen of beperkt eigen terras hebben. Naast het eigen menu van Carré Terras op de Amstel, wordt er van donderdag t/m zondag ook een speciaal vast menu geserveerd door de collega-restaurants. En al onze favs komen langs! Rijsel, Entrepot heb je al meegemaakt of helaas gemist, maar niets getreurd. Er komen nog twee (!) topweekenden aan: van 10 t/m 13 en 17 t/m 20 september staat Café Binnenvisser in de keuken en van 24 t/m 27 september takes Restaurant Breda de boel over! 

Met consumpties op het terras en de mogelijkheid om bij het afrekenen een extra donatie te doen hoopt Carré, dat al 132 jaar bekend staat als hét theater van Nederland, haar voortbestaan veilig te stellen. Dit gezien het feit dat het theater geen subsidie ontvangt en de inkomsten de afgelopen maanden zijn weggevallen…

Het terras is van maandag t/m woensdag geopend van 11.00 – 21.00 uur en van donderdag t/m zondag van 11.00 – 22.00 uur. Reserveren (een must bij de pop-ups) kan via Carre.nl. Het Carré terras aan de Amstel is tot eind september geopend.

Het Carré Terras op de Amstel