Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 May 2019
  • 19-02-2019
  • Barts Boekje Junior, Barts Groene Hoekje, KRAAMCADEAU

Het gemak van wasbare luiers: Billie Wonder

Het gemak van wasbare luiers: Billie Wonder

In California gebruikt richting de 40% van de gezinnen al wasbare luiers. Duitsland, Oostenrijk en de Scandinavische landen doen ook lekker mee. Alleen lopen wij nog stinkend achter. Terwijl iedereen die ooit de hoeveelheid wegwerpluiers heeft bekeken zeker gedacht heeft ‘dat moet anders’.

En het kan anders. Anders maar ook net zo gemakkelijk, goedkoper, gezonder en veel bewuster dan de plastic weggooi variant. De wasbare luier anno nu mag dus veel meer gebruikt gaan worden in Nederland. Dat vonden de dames van Billie Wonder ook. En daarom zetten zij een all-in platform op om het voor ons makkelijker te maken.

Billie Wonder

Wasbare luiers, dat is zo’n mooi streven tijdens je zwangerschap waar je wanneer de kleine inmiddels al kan lopen weer eens aan denkt. Manon en Steef van Billie Wonder willen nieuwe moeders laten zien dat wasbare luiers net zo makkelijk zijn als wegwerpluiers. En voor wasbare luiers kiezen dus echt gewoon kan zonder te veel gedoe.
Op de website van Billie Wonder kun je niet alleen de fijnste merken wasbare luiers kopen maar staat tevens een easy uitleg en filmpje hoe dat dan moet met die luiers. Inlegvelletje erin waar de poep direct mee door de wc kan worden gespoeld. De gebruikte luiers gaan in een waszak om eens per zoveel dagen gezamenlijk gewassen te worden. En de luiers gaan net zo gemakkelijk aan als een wegwerpluier. That's all.
Verder zijn de wasbare luiers gezonder voor de babybilletjes. Door het ontbreken van chemicaliën en dat het vocht niet wordt onttrokken. En al is de aanschaf in het begin even een dingetje. Uiteindelijk zijn wasbare luiers goedkoper dan de wegwerpers. Een pakket wasbare luiers zijn zeker een leuke om op de babyshower of van de grootouders cadeau te vragen. Het mooiste voordeel vinden we toch wel dat je honderden kilo's afval per kind bespaart. En dus bijdraagt aan een schonere planeet.
Mocht je na het bekijken van de uitleg en de verschillende luierpakketten toch nog wat vragen of onzekerheden hebben, Billie Wonder geeft regelmatig workshops over het gebruik van de wasbare luier. Dus nieuwe ouders van Nederland, er is echt geen excuus meer om niet te starten met wasbare luiers. Gewoon doen en de hoe en wat volgen vanzelf.