19 februari 2022, door Maartje

Het gemak van wasbare luiers: Billie Wonder

19 februari 2022, door Maartje

Het gemak van wasbare luiers: Billie Wonder

In California gebruikt richting de 40% van de gezinnen al wasbare luiers. Duitsland, Oostenrijk en de Scandinavische landen doen ook lekker mee. Alleen lopen wij nog stinkend achter. Terwijl iedereen die ooit de hoeveelheid wegwerpluiers heeft bekeken zeker gedacht heeft ‘dat moet anders’... En het kan anders. Anders, bijna net zo gemakkelijk, goedkoper, gezonder en veel bewuster dan de plastic weggooi variant. Ja, er zijn tegenwoordig 'groene' luiers (zijn we ook erg voor!) maar in comes ook de wasbare luier anno nu, En die mag veel meer gebruikt gaan worden in Nederland. Dat vond de dame achter van Billie Wonder ook. En daarom zetten zij een all-in platform op om het voor ons makkelijker te maken. In eerste instantie met luiers van buitenlandse labels en tegenwoordig (2022) met hun eigen merk!

Billie Wonder

Billie Wonder

De kick off van dat eigen label in hun eigen webshop (dezelfde naam, Billie Wonder, dus het enige wat je hoeft te onthouden is dat je hier moet zijn voor wasbare luiters – kan jou het schelen waar ze vandaan komen) gebeurt meteen echt heel erg goed: namelijk met kick ass té leuke printjes voor om het kontje van dat kleintje van je! Die prints (we zijn echt helemaal smitten op de Liberty-stijl bloemetjes print) zijn serieus om te smullen.

Het kan wel maar eerlijk is eerlijk: voor de allerkleinsten houden wij het persoonlijk nog heel even bij de groene luiers van Lillydoo (zie hier hun Green Label met plasticneutrale luiers) maar zodra die eerste stapjes gezet gaan worden en het luierkontje voorbij gewiebeld gaat komen, dan gaan we die groene vrienden vast en zeker mixen met deze printjes.

Hoe dat werkt, wasbare luiers? Met een inlegluier. Lees hieronder even verder.

Billie Wonder

Billie Wonder

Wasbare luiers, dat is zo’n mooi streven tijdens je zwangerschap waar je wanneer de kleine inmiddels al kan lopen weer eens aan denkt. Steef van Billie Wonder wil nieuwe moeders laten zien dat wasbare luiers (bijna) net zo makkelijk kunnen zijn als wegwerpluiers. En voor wasbare luiers kiezen dus echt gewoon kan zonder te veel gedoe.
Op de website van Billie Wonder staat een easy uitleg met hoe dat dan moet met die luiers. Inlegvelletje erin waar de poep direct mee door de wc kan worden gespoeld. De gebruikte luiers gaan in een waszak om eens per zoveel dagen gezamenlijk gewassen te worden. En de luiers gaan net zo gemakkelijk aan als een wegwerpluier. That’s all.

Verder zijn de wasbare luiers gezonder voor de babybilletjes. Door het ontbreken van chemicaliën en dat het vocht niet wordt onttrokken. En al is de aanschaf in het begin even een dingetje, uiteindelijk zijn wasbare luiers goedkoper dan de wegwerpers. Een pakket wasbare luiers zijn zeker een leuke om op de babyshower of van de grootouders cadeau te vragen. Het mooiste voordeel vinden we toch wel dat je honderden kilo’s afval per kind bespaart. En dus bijdraagt aan een schonere planeet.  Daarnaast worden kinderen in wasbare luiers gemiddeld 1,5 – 2 jaar eerder zindelijk. Gewoon doen dus en de hoe en wat volgen vanzelf.