17 juni 2019, door Milou Verbeke

Het microfestival Campfire Stories: van 30 augustus t/m 1 september 2019

17 juni 2019, door Milou Verbeke

Het microfestival Campfire Stories: van 30 augustus t/m 1 september 2019

Gingen we vroeger nog het allerliefst met bussen vol richting de grotere festivals, tegenwoordig moet je juist bij de kleinere wezen om er nog een beetje bij te horen. Microfestivals zijn namelijk hipper dan hip; kleinschalig, weinig mensen en dus lekker exclusief. Zo ook Campfire Stories, waar slechts plek is voor honderd mensen. Ergens op het Nederlandse platteland vindt dit jaar alweer de derde editie plaats.

Van vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september kun je op landgoed Roggebotstaete (Flevoland) terecht voor workshops, inspirerende gesprekken rondom het kampvuur, (biologisch) eten en vooral ook veel tijd doorbrengen in de natuur. Alles om ná dit weekend in de buitenlucht energieker en geïnspireerder weer terug te komen in je normale leven. Want, zo stelt het festival: “Vandaag de dag gaat het tempo van het leven zo snel dat we nauwelijks tijd hebben om de kleine dingen te waarderen. Campfire Stories is een tegengif voor onze moderne levens; het biedt een weekend weg van de drukte en dagelijkse stress”. Met het weekend willen ze positieve verandering creëren en een ode brengen aan het eenvoudige leven in de natuur.

Dus, ben je liever buiten dan binnen, dan ben je bij Campfire Stories aan het juiste adres. Verhalenvertellers, veranderaars en creatievelingen delen een weekend lang hun verhalen (talks) en vaardigheden (workshops) en je kunt zelf kiezen welke je wel en niet wilt bijwonen. Of ga een mooie wandeling maken door het bos. Over elk detail van dit microfestival is nagedacht (er is zelfs een ‘Hulp Crew’ om je te helpen met het opzetten van je tent) en alles heeft een link met duurzaamheid en/of een sociale en ecologische impact. ’s Ochtends zijn er yogasessies en ijsbadworkshops (die laatste klinkt inderdaad héél koud) en alle maaltijden -met lokale ingrediënten en biologische wijnen- zijn verzorgd en inbegrepen.

Meer info en kaarten vind je hier: campfirestories.nl