Four Elements Hotel – duurzaam eco hotel in Amsterdam IJburg

5 mei 2021, door Manon (Hey Frits)
Four Elements Hotel – duurzaam eco hotel in Amsterdam IJburg

In het oosten van Amsterdam ligt de wijk IJburg, een wijk op een archipel van kunstmatige eilanden in het IJmeer. Een wijk met veel nieuwbouw én water … en het prachtige duurzame Four Elements Hotel. Zin om een nieuw deel van Amsterdam te ontdekken? Dan hop, richting IJburg!

Gastbloggers en zussen Beate en Rachel logeerden samen een nachtje in het Four Elements hotel op IJburg. Tekst: Rachel Vieth / Beeld: Beate Vieth

Lekker groen

Overnachten in IJburg terwijl het centrum van Amsterdam om de hoek ligt. Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar voor het Four Elements Hotel verlaat je met liefde het centrum van onze hoofdstad. 

Four Elements Hotel Amsterdam Four Elements Hotel Amsterdam

Wanneer je het hotel binnenkomt valt al het groen meteen op. De planten maken het hotel ontzettend gezellig. Het hotel heeft iets bijzonders. Het ligt op een unieke plek met uitzicht op het IJmeer, maar daarnaast is het ook helemaal ecologisch. De kamer wordt gekoeld met Nederlandse wind, de meubels zijn gemaakt van gerecycled materiaal en de kruiden in het eten? Die worden vers uit een kruidenrek geknipt, beneden in het restaurant. 

Lees ook: 10x overnachten in stylish hotels in Amsterdam

Groene omgeving Lounge gedeelte hotel

Wegdromen in een heerlijk bed

Het hotel is in 2019 geopend, dus het is allemaal nog lekker nieuw. Het staat (en hangt) in het restaurant vol met planten en prachtige meubels en het heeft een bar op de tiende (!) verdieping, met een prachtig weids uitzicht.

Four Elements Hotel Amsterdam Sfeer in het hotel

Sfeervolle skybar

“Trots laat een medewerker ons alles zien en vertelt hij over de verschillende cocktails en drankjes die gemaakt worden in de skybar”. Er zijn gezellige hoekjes gecreëerd met banken, tafeltjes en leuke kussens. Echt zo’n plekje waar je de hele avond gezellig kunt blijven borrelen.

Lees ook: Conscious Hotel Westerpark – eco hotel op het levendige Westergasterrein in Amsterdam

Four Elements Hotel Amsterdam

De kamers in het hotel

Gouden details, een industriële look en een rustgevend groen kleurtje op de muur. Dat omschrijft de kamer in het Four Elements hotel.

Uitzicht Four Elements Hotel Amsterdam

Elke kamer is weer anders qua uitzicht, met bijvoorbeeld zicht op de haven naast het hotel. Ook zit er verschil in de grootte van de kamers. Zo zijn er kamers met regendouche, maar je kunt ook kiezen voor een kamer met een bad.

Duurzame producten

Hotspots in de buurt

+ Stijl Department is een kledingwinkel met leuk boho style café. Hip shoppen of aan de high wine kan hier gewoon.

+ KOH staat voor Kitchen of Happiness en hier kun je Thais streetfood eten. Inclusief fijn terras aan het water!

+ Vanaf de haven achter het hotel kun je de veerdienst naar forteiland Pampus en het Muiderslot nemen.

+ Huur je een fiets? Dan is het leuk om naar Paviljoen Puur te fietsen in Diemen. Een buiten restaurant in een mooie groene omgeving. Let op: alleen geopend op zondag.

+ Aan de IJburglaan ligt bakkerij De Bakkersfiets, een leuk plekje om lunch te halen voordat je verder de stad in trekt.

Ook nog favorieten van Rachel en Beate

Je kunt natuurlijk met de auto richting het centrum van Amsterdam gaan, maar nog makkelijker is de tram. Een paar straten achter het hotel kun je de tram nemen en in centrum stap je uit. Als het lekker weer is kun je ook op je fiets stappen, te huur bij het hotel.

Winkels in Amsterdam

Natuurlijk is er van alles te zien en te doen in de stad, maar Rachel en Beate hebben toch wel hun persoonlijke favorieten. Leuke sieraden shop je bij Lucies en houd je van vintage? Dan ben je bij The Darling aan het juiste adres. 

The Darling vintage shop Amsterdam

“Met een tasje vol lekkers van Pluk strijken we neer op een bankje aan de gracht. Het waait stevig, maar dat weerhoudt ons er niet van om in het waterige zonnetje te genieten van onze broodjes”.

Love Stories Amsterdam

Het is ook leuk om even naar binnen te gaan bij de winkel van Love Stories, alleen het interieur is al geweldig.

Nog een tip: ga (met de fiets) richting het prachtige Marken. Onderweg kom je de mooiste plaatsen tegen en kun je genieten van het polderlandschap.

Marken Marken

Beate en Rachel zijn twee zussen uit het Gelderse Vaassen. Dol op gezelligheid, cappuccino’s en mooie plekjes. Beate is stylist en lifestyle fotograaf en heeft haar eigen bedrijf Beetjehome. Rachel studeert journalistiek en heeft een grote liefde voor schrijven. Ze schrijft verhalen in opdracht en deelt blogs en dagboekfragmenten op haar site Blezer.

Disclaimer: Hey Frits verbleef gratis bij Four Elements Hotl in ruil voor content en een artikel. Je leest echter een eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.